Η μαριονέτα του Κιέβου, κατηγορώντας ταυτόχρονα τους Ρώσους πως συνεχίζουν τα χτυπήματα, πρότεινε παράταση της εκεχειρίας -εφόσον αυτή τηρηθεί- και μετά το Πάσχα, άγνωστο για πόσες μέρες.
«Η αντίστοιχη πρόταση για πλήρη και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός 30 ημερών έμεινε αναπάντητη από τη Ρωσία εδώ και 39 ημέρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν αυτή την πρόταση, η Ουκρανία απάντησε θετικά, αλλά η Ρωσία την αγνόησε.
Εάν η Ρωσία είναι τώρα ξαφνικά έτοιμη να εμπλακεί πραγματικά σε μια μορφή πλήρους και άνευ όρων σιωπής, η Ουκρανία θα ενεργήσει ανάλογα – αντικατοπτρίζοντας τις ενέργειες της Ρωσίας. Σιωπή ως απάντηση στη σιωπή, αμυντικά χτυπήματα ως απάντηση σε επιθέσεις.
Εάν μια πλήρης κατάπαυση του πυρός ισχύσει πραγματικά, η Ουκρανία προτείνει την παράτασή της πέρα από την ημέρα του Πάσχα της 20ης Απριλίου. Αυτό θα αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της Ρωσίας — γιατί 30 ώρες είναι αρκετές για να γίνουν πρωτοσέλιδα, αλλά όχι για γνήσια μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Τριάντα ημέρες θα μπορούσαν να δώσουν μια ευκαιρία στην ειρήνη.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Ανώτατου Διοικητή, οι ρωσικές επιχειρήσεις επίθεσης συνεχίζονται σε αρκετούς τομείς της πρώτης γραμμής και τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού δεν έχουν υποχωρήσει. Επομένως, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στα λόγια που προέρχονται από τη Μόσχα. Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς χειραγωγεί η Μόσχα και είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε. Οι Αμυντικές Δυνάμεις της Ουκρανίας θα ενεργήσουν ορθολογικά — ανταποκρινόμενες με τον ίδιο τρόπο. Κάθε ρωσικό χτύπημα θα αντιμετωπίζεται με την κατάλληλη απάντηση.
Αναμένω λεπτομερείς ενημερώσεις στις 21:30 και στις 22:00 από τον Ανώτατο Διοικητή Oleksandr Syrskyi μετά τις συνομιλίες του με διοικητές ταξιαρχιών και άλλες μονάδες στην πρώτη γραμμή σχετικά με την κατάσταση σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις».
The corresponding proposal for a full and unconditional 30 days ceasefire has gone unanswered by Russia for 39 days. The United States made this proposal, Ukraine responded positively, but Russia ignored it.
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) April 19, 2025
If Russia is now suddenly ready to truly engage in a format of full and…
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-NTB POOL photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
Κύρια Θέματα

















