“Νομίζω ότι η Ουκρανία αξίζει να ξεκινήσει φέτος τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην ΕΕ”, δήλωσε ο Ζελένσκι την παραμονή της συνόδου κορυφής στο Κίεβο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας.
Η Ουκρανία, επίσημα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ από τον Ιούνιο του 2022, φιλοξενεί μια σύνοδο κορυφής σήμερα, Παρασκευή, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.
Η φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε την Ουκρανία για την πλήρη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την άφιξή της σήμερα στο Κίεβο, συνοδευόμενη από τους επιτρόπους της.
“Χαίρομαι που επέστρεψα στο Κίεβο, για τέταρτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή και αυτή τη φορά μαζί με την ομάδα μου των επιτρόπων”, έγραψε στο Twitter. “Είμαστε εδώ μαζί για να δείξουμε ότι η ΕΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας”.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνοδεύεται από τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ και σχεδόν δεκαπέντε Ευρωπαίους Επιτρόπους που αναμένεται να συναντήσουν τους συναδέλφους τους στην ουκρανική κυβέρνηση.
Η Επιτροπή χαρακτήρισε αυτή την επίσκεψη “ισχυρό σύμβολο” της ευρωπαϊκής υποστήριξης προς την Ουκρανία “απέναντι στην αδικαιολόγητη επίθεση” της Ρωσίας.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε τον Μάιο ότι η διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να διαρκέσει “δεκαετίες”.
(απεμπε – intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες σε Θεσσαλία και Ήπειρο – Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων
- Συνεχίζονται τα αγροτικά μπλόκα στην ηπειρωτική Ελλάδα – Ανυποχώρητοι οι αγρότες
- Το Κρεμλίνο χαμηλώνει τις προσδοκίες για τις συνομιλίες που γίνονται στις ΗΠΑ για το ουκρανικό
- «Melania»: Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας στο πλευρό της Μελάνια Τραμπ στο νέο ντοκιμαντέρ της, vid
- Δίπλα-δίπλα με τον Μπουρλά της Pfizer ο Γεωργιάδης στις ΗΠΑ
- Πώς «ακούγονται» το Δέλτα του Αξιού και η λίμνη Ορεστιάδα; Ερευνητικό έργο καταγράφει τα ηχοτοπία τους
- Χανιά: Συνελήφθη 48χρονος για παραβάσεις που αφορούν έκθεση ανήλικων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ
- Θεσσαλονίκη: 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών για πρώτη φορά
- Γάζα: Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Γουίτκοφ βλέπει «πρόοδο» στην εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ
- Τι έγραψε ο Μητσοτάκης για προϋπολογισμό 2026, στεγαστικό, τεχνητή νοημοσύνη και μπλόκα









