Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου για να συζητήσουν μια σειρά από θέματα, από τις διαφωνίες για την υποψηφιότητα της Ουκρανίας και την ένταξη της Σουηδίας έως την ενίσχυση των αποθεμάτων πυρομαχικών και την επανεξέταση των πρώτων αμυντικών της σχεδίων εδώ και δεκαετίες.
Κατηγορώντας την Ουκρανία «για συστηματική πρόκληση ζημιών» στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η «η βασική προσοχή της συνόδου του ΝΑΤΟ θα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό».
«Εξάλλου, η μεγάλη πλειονότητα των μελών της συμμαχίας θα βρίσκονται στη ζώνη άμεσου αντίκτυπου (εάν συνέβαινε κάτι στο εργοστάσιο)», ανέφερε η Ζαχάροβα στην υπηρεσία μηνυμάτων Telegram.
Το Βίλνιους απέχει περίπου 1.000 χιλιόμετρα από το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.
(ΑΠΕΜΠΕ – απεμπε-EPA photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συναγερμός στη Σερβία: Θα χτυπούσαν σημαντική ρωσική υποδομή
- Νέα Διοικούσα Επιτροπή στο ΤΜΕΔΕ- Παραμένει πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μακέδος
- Παράπλευρη απώλεια του πολέμου η αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα – Συστάσεις της ΕΕ για δημοσιονομική συγκράτηση
- Κίνα: Εκτέλεση Γάλλου πολίτη που είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 2010 για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών
- Επιμένει το ΠΑΣΟΚ και ζητάει εκλογές
- Τα βίντεο με το…”άρωμα” βενζίνης η νέα μόδα στο διαδίκτυο!
- Ηράκλειο: Ολοκληρώθηκαν οι Ημερίδες Γαστρονομίας στην Κρήτη – Στο επίκεντρο η ανάδειξη της κρητικής διατροφής
- Super League: Φουντώνει η μάχη για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία
- Δύο συλλήψεις σε Καβάλα και Έβρο για διακίνηση παράνομων μεταναστών
- Κ. Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ευρωπαϊκή εισαγγελία πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στην εκκαθάριση









