Υπουργοί Εξωτερικών χωρών που συνορεύουν με τη Λιβύη θα συναντηθούν αύριο στο Αλγέρι

Η Αλγερία θα φιλοξενήσει αύριο, Πέμπτη, τους υπουργούς Εξωτερικών χωρών που συνορεύουν με τη Λιβύη προκειμένου να συζητήσουν τη σύγκρουση εκεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Τυνησίας, του Σουδάν, του Τσαντ, του Μαλί και του Νίγηρα θα επισκεφθούν το Αλγέρι μία εβδομάδα μετά τη σύνοδο κορυφής στο Βερολίνο που πραγματοποιήθηκε […]

Η Αλγερία θα φιλοξενήσει αύριο, Πέμπτη, τους υπουργούς Εξωτερικών χωρών που συνορεύουν με τη Λιβύη προκειμένου να συζητήσουν τη σύγκρουση εκεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Τυνησίας, του Σουδάν, του Τσαντ, του Μαλί και του Νίγηρα θα επισκεφθούν το Αλγέρι μία εβδομάδα μετά τη σύνοδο κορυφής στο Βερολίνο που πραγματοποιήθηκε με στόχο την υποστήριξη μιας κατάπαυσης του πυρός.

Η Αλγερία, που έχει σύνορα 1.000 χλμ. με τη Λιβύη, εργάζεται «προκειμένου να οικοδομηθεί συναίνεση ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη πιθανότητα για μια ειρηνική συμφωνία» στη συνάντηση στο Αλγέρι, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πηγή που πρόσκειται στο θέμα.

Προσπαθώντας να τηρήσει ίσες αποστάσεις από τα δύο εμπόλεμα στρατόπεδα στη Λιβύη και αντίθετη με κάθε ξένη ανάμιξη, η Αλγερία πολλαπλασίασε τις τελευταίες εβδομάδες τις διαβουλεύσεις στην προσπάθεια να συμβάλει σε μια πολιτική λύση.

Μετά τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Ιταλίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται την Κυριακή στο Αλγέρι για διήμερη επίσκεψη.

Αντιμέτωπη ήδη με τα δικά της εσωτερικά πολιτικά προβλήματα έπειτα από πολύμηνες διαδηλώσεις που οδήγησαν στην αλλαγή της ηγεσίας της, η Αλγερία ανησυχεί για ενδεχόμενες νέες απειλές ασφαλείας από την κλιμάκωση στη Λιβύη.

Η σύγκρουση αποτελεί την πρώτη μεγάλη διεθνή δοκιμασία για τον νέο πρόεδρο Αμπντελματζίντ Τεμπούν, ο οποίος εξελέγη τον περασμένη μήνα.

Η Αλγερία φοβάται προσπάθειες από ένοπλες οργανώσεις να εισέλθουν στο έδαφός της από τη Λιβύη προκειμένου να εξαπολύσουν επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

photo:pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί