Κάνει λόγο για «διαστρεβλωμένους, προκατειλημμένους και αβάσιμους ισχυρισμούς κατά της Τουρκίας» και κατηγορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι δίνει βήμα σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:
«Η έκθεση 2023-2024 για την Τουρκία, η οποία υιοθετήθηκε σήμερα (7 Μαΐου) από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), περιέχει διαστρεβλωμένους, προκατειλημμένους και αβάσιμους ισχυρισμούς κατά της Τουρκίας.
Απορρίπτουμε τις αβάσιμες εκτιμήσεις ενός θεσμού που παρέχει έδαφος προπαγάνδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις και σε ομάδες που έχουν αναγάγει σε λόγο ύπαρξης (raison d’être) τα αντιτουρκικά αισθήματα, σχετικά με την πολιτική δυναμική στη χώρα μας, την εξωτερική μας πολιτική και την επίσκεψη του προέδρου μας στην “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”.
Κατά την επόμενη περίοδο, αναμένουμε από το ΕΚ να ανταποκριθεί στις ευθύνες του για να διασφαλίσει ότι οι σχέσεις μας με την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ενταξιακής μας διαδικασίας, θα συνεχιστούν στη βάση του αμοιβαίου οφέλους».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Γ. Μανδαλίδης / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















