• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υπ. Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Ύψιστης προτεραιότητας η υπόθεση του Αφροαμερικανού Φλόιντ

Υπ. Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Ύψιστης προτεραιότητας η υπόθεση του Αφροαμερικανού Φλόιντ

Σε υψίστη προτεραιότητα της δικαιοσύνης έχει αναδειχθεί, σύμφωνα με το αρμόδιο αμερικανικό υπουργείο, η διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ.

Η έρευνα για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του αφρικανικού Αμερικανού που πέθανε αφού συνελήφθη από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, αποτελεί «κορυφαία προτεραιότητα», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε δήλωση του την Πέμπτη.


Το βίντεο που έγινε viral την Τρίτη, δείχνει τον άνδρα να μην αντιστέκεται και βρίσκεται πεσμένος μπρούμυτα ενώ ένας αστυνομικός τον κρατάει κάτω με το γόνατο του λαιμό. Ο Φλόιντ φωνάζει επανειλημμένα είπε ότι δεν μπορεί να αναπνέει και μετά από αρκετά λεπτά χάνει τις αισθήσεις του.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει καταστήσει την έρευνα πρωταρχική προτεραιότητα και έχει αναθέσει σε έμπειρους εισαγγελείς και αξιωματικούς του FBI το θέμα», ανέφερε η σχετική δήλωση.

Η έρευνα έχει σκοπό να δείξει εάν οι ενέργειες των τεσσάρων αστυνομικών που τον συνέλαβαν παραβίασαν τον ομοσπονδιακό νόμο.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ζήτησαν από πιθανούς μάρτυρες να παράσχουν πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στη διερεύνηση του συμβάντος.

Ο θάνατος του άνδρα προκάλεσε διαμαρτυρίες στη Μινεάπολη καθώς και στο Λος Άντζελες ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα.

(sputniknews – φωτο:pexels)