Υφ. Άμυνας Ουκρανίας: “Μέχρι το τέλος της Άνοιξης ο πόλεμος θα έχει τελειώσει” – ΜΕΤΑ;; ΧΟΥΝΤΟΕΙΡΗΝΗ;;;

Αυτά του είπαν να πει;;;

«Οι δυνάμεις της Ουκρανίας μπορεί να επιστρέψουν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου στην Κριμαία και ο πόλεμος πιθανώς θα έχει τελειώσει μέχρι τα τέλη της ερχόμενης άνοιξης», εκτιμά ο υφυπουργός Άμυνας της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο υποστράτηγος ε.α. Βολόντιμιρ Χαβρίλοφ παραχωρώντας συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο Sky News είπε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να σταματήσει να μάχεται, αν δεν εξασφαλίσει τη νίκη.

«Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα ρωσικής πυρηνικής επίθεσης, αλλά θα ήταν δραματικό. Για όλους θα είναι… ο Θεός ξέρει τι σενάριο θα εκτυλιχθεί, αλλά ένα [τακτικό πυρηνικό πλήγμα] δεν συνιστά απειλεί, που θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε τον πόλεμό μας».

«Ειρηνευτικές συνομιλίες θα γίνουνμόνον όταν οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν κάθε σπιθαμή ουκρανικού εδάφους, περιλαμβανομένης της προσαρτημένης από το 2014 Κριμαίας.


Η απόφαση της κοινωνίας στην Ουκρανία είναι να συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Έχουμε πληρώσει μεγάλο φόρο αίματος, καταβάλαμε πολλές προσπάθειες για όσα έχουμε ήδη πετύχει. Κι όλοι γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση ή προσωρινή εκεχειρία θα είναι μόνον η συνέχιση αυτού του πολέμου κατά της ύπαρξης της Ουκρανίας ως κράτος».

Μάλιστα ο ίδιος…ονειρεύεται και πιθανή πτώση του Πούτιν (όπως κάνουν ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι!!!).

«Μπορεί να μπούμε στην Κριμαία, για παράδειγμα, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Είναι πιθανό, δυνατό. Δεν αποκλείεται έτσι να γίνει», προέβλεψε.

Σε ότι αφορά το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, ο Ουκρανός υφυπουργός Άμυνας είπε ότι ως στρατιωτικός είναι σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος για μια μακρά μάχη εάν η Ρωσία μπορέσει να ενισχύσει τις δυνάμεις της. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, ο πόλεμος θα πάρει λίγο χρόνο. Αλλά η αίσθηση μου είναι ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης, αυτός ο πόλεμος θα έχει τελειώσει».

(SCR)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί