Ξανά από απεργίες διαταράσσονται οι μεταφορές στην Ολλανδία

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους της Ολλανδίας απεργούν εκ νέου σήμερα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δρομολόγια των τραίνων σε όλη τη χώρα, καθώς συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ των συνδικάτων των εργαζομένων και της κρατικής διαχειρίστριας εταιρείας NS Railways.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο. Αν δεν έχουν θετική έκβαση, οι εργαζόμενοι έχουν προαναγγείλει νέες κινητοποιήσεις σε κάποιες περιοχές για τις 13 και 15 Σεπτεμβρίου.

«Αν και οι κινητοποιήσεις θα είναι περιφερειακές, θα επηρεάσουν όλους τους ταξιδιώτες σε εθνικό επίπεδο», τόνισε σε ανακοίνωσή της η NS.

Η σημερινή απεργία θα επηρεάσει τα διεθνή δρομολόγια των τραίνων, όπως του Thalys με προορισμό το Παρίσι, του Eurostar με προορισμό το Λονδίνο και το τραίνο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Βρυξέλλες- Άμστερνταμ.

Αυτή είναι η δεύτερη απεργία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους της Ολλανδίας σε λιγότερο από ένα μήνα.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων διαμαρτύρονται για την αναστολή των διαπραγματεύσεων για την υιοθέτηση συλλογικής σύμβασης εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας έχουν ζητήσει υψηλότερους μισθούς προκειμένου να αντισταθμίσουν το αυξημένο κόστος ζωής.

Η εταιρεία είχε 38.600 εργαζομένους το 2020.

Μεταξύ των αιτημάτων των συνδικάτων είναι να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 14 ευρώ την ώρα και να πληρωθούν 1.400 κενές θέσεις.

(ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:pexels)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί