Η Βρετανία επέβαλε σήμερα κυρώσεις εναντίον προσώπων που εργάζονται στη ρωσική κυβέρνηση, περιλαμβανομένου του Πάβελ Φραντκόφ, υφυπουργού Άμυνας, και του Βλαντίμιρ Σελίν, ο οποίος ηγείται ενός τμήματος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι επέβαλε κυρώσεις και εναντίον του Αρτιόμ Τσάικα, του οποίου η εταιρεία εξόρυξης υποστηρίζει τις κρατικές ρωσικές επιχειρήσεις και εναντίον δύο οντοτήτων που συνδέονται με τη ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom.
Αυτοί στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις έχουν διασυνδέσεις με τον “στενό κύκλο” του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το Φόρεϊν Όφις.
“Ανακοινώνω περαιτέρω κυρώσεις για να συνεχιστεί η πίεση στον Πούτιν. Οι Ουκρανοί μάχονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου για το μέλλον της χώρας τους και για την αξία της εθνικής κυριαρχίας στην Ευρώπη”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι.
Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA-SPUTNIK POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο: Ροζ ομίχλη “τύλιξε” τη Βρετανία – Ποια είναι η αιτία, vid
- Το “αντίο” στον 3I/ATLAS: Έφτασε στην πιο κοντινή του απόσταση από τη Γη και μας αποχαιρέτισε
- «Bitter Christmas»: Το πρώτο teaser της νέας ισπανόφωνης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
- «Σύννεφα» στις σχέσεις Πολωνίας-Ουκρανίας; Τι εκτιμά ο Πολωνός πρόεδρος
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι θεωρεί ο Ρούμπιο σε σχέση με την θέση των ΗΠΑ
- Σοκάρουν οι εικόνες από Ταϊπέι: Ένοπλος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες
- Ένα μήνυμα για το μέλλον! Ο Πούτιν αφήνει ξανά τον κόσμο άφωνο
- Χανιά: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Καταδίκη του «ερευνητή» για απόπειρα εξαπάτησης της οικογένειας του γιατρού
- Στήριξη Ρωσίας σε Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν
- ΔΥΠΑ: 894.065 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο 2025









