Βράβευσαν τον σφαγέα των Ουκρανών, Ζελένσκι, στη Γερμανία!! vid

Δείτε τι βραβείο του έδωσαν.

«Η Ουκρανία αγωνίζεται για την ελευθερία στην Ευρώπη», τόνισε κατ’ επανάληψη ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραλαμβάνοντας χθες το βραβείο «Καρλομάγνος», αφιερωμένο στην ενότητα της Ευρώπης.

«Η Ευρώπη οφείλει πολλά στον ουκρανικό λαό και προσωπικά στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Είμαστε ενωμένοι, ανήκουμε ο ένας στον άλλον και η ιστορία μας θα συνεχιστεί από κοινού», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, παρουσιάζοντας το τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του ‘Ααχεν.

Οι περίπου 700 προσκεκλημένοι που βρίσκονταν στην «αίθουσα του στέμματος» στο δημαρχείο του ‘Ααχεν υποδέχθηκαν τον Ουκρανό πρόεδρο όρθιοι, με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μεγάλη τιμή» και παρέλαβε το βραβείο «στο όνομα του ουκρανικού λαού που αγωνίζεται καθημερινά για την ελευθερία του και για τις αξίες της Ευρώπης».

Καθένας από αυτούς τους Ουκρανούς θα άξιζε να βρίσκεται εδώ, σημείωσε και υπογράμμισε ότι η χώρα του «δεν θέλει τίποτα περισσότερο από την ειρήνη – αυτό όμως μπορεί στην παρούσα συγκυρία να επιτευχθεί μόνο με τη νίκη».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κρίνει και τη μοίρα της Ευρώπης, «γιατί η Ρωσία θέλει να αναιρέσει την ιστορία της ευρωπαϊκής ενοποίησης», συνέχισε ο κ. Ζελένσκι. «Βρισκόμαστε απέναντι σε έναν επιτιθέμενο ο οποίος είναι ικανός για κάθε φρικαλεότητα και σκληρότητα. Αλλά δεν φοβόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σολτς, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Ουκρανό πρόεδρο και τον ουκρανικό λαό, επειδή, όπως είπε, υπερασπίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες. Θυμήθηκε τα λόγια του Βολοντίμιρ Ζελένσκι το πρωί της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος είναι εδώ. Είμαστε όλοι εδώ», είπε ο καγκελάριος στα ουκρανικά. «Σπάνια στην ιστορία τόσο λίγες λέξεις είχαν τόσο μεγάλο αντίκτυπο», σχολίασε.

«Η Ευρώπη οφείλει πολλά στον ουκρανικό λαό και προσωπικά στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο πόλεμος αποδεικνύει ότι είμαστε ενωμένοι. Ανήκουμε ο ένας στον άλλον και η ιστορία μας θα συνεχιστεί από κοινού!», πρόσθεσε ο καγκελάριος.

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία δήλωσε εμφατικά ότι οι Ουκρανοί «διασφαλίζουν το μέλλον των παιδιών τους και των δικών μας παιδιών με το αίμα τους» και αγωνίζονται για την ελευθερία, την ανθρωπιά και την ειρήνη, αλλά και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος περιέγραψε τον Ουκρανό πρόεδρο ως «υπερασπιστή των ευρωπαϊκών αξιών», «μεγάλο ευρωπαίο ηγέτη και ήρωα του 21ου αιώνα, πρότυπο για κάθε πολιτικό».

Ο κ. Ζελένσκι έφθασε στο ‘Ααχεν με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, με στρατιωτικό ελικόπτερο από το Βερολίνο. Νωρίτερα στην καγκελαρία είχε ανακοινωθεί το μεγαλύτερο έως τώρα πακέτο βοήθειας από τη Γερμανία προς την Ουκρανία, ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

(απεμπε – eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί