Η σύμβαση μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας υπογράφηκε το 2017, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει τριβή σχετικά με το εάν μια χώρα του ΝΑΤΟ μπορεί ή όχι να μεταφέρει συστήματα σε τρίτες χώρες.
Συγκεκριμένα, η δημοσίευση αναφέρει ότι σύμφωνα με τη σύμβαση, το ένα μέρος θα κάνει τις παραδόσεις και το δεύτερο -στην περίπτωση αυτή η Ρωσία- θα επιτρέψει την κοινή χρήση τεχνολογιών, την παραγωγή και την ενσωμάτωση λογισμικού.
«Η Άγκυρα δεν είναι ευχαριστημένη με το μπλόκο μεταπώλησης σε τρίτες χώρες».
Ταυτόχρονα, παρόμοιες απαγορεύσεις μεταπώλησης υπάρχουν σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι η Τουρκία δεν μπορούσε να εξάγει τα ελικόπτερα της στο Πακιστάν και τις Φιλιππίνες λόγω του ότι είναι εξοπλισμένα με κινητήρες αμερικανικής κατασκευής, την μεταπώληση των οποίων η Ουάσιγκτον έχει απαγορεύσει.
eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στίβος – Παγκόσμιο κλειστού: Έκτος ο Μίλτος Τεντόγλου
- Γερμανία: Νίκη του CDU στη Ρηνανία-Παλατινάτο – Προς κυβέρνηση “μεγάλου” συνασπισμού με το SPD
- Χ. Βουρλιώτης: Μέχρι και σε 1,037 τρισ. ευρώ ετησίως το ξέπλυμα χρήματος παγκοσμίως
- Du Zhu Piao: Η παραδοσιακή κινεζική τεχνική που έγινε εξωπραγματικό άθλημα (Vid)
- Aρχηγός ισραηλινού γεν. επιτελείου: Ο στρατός «θα εντείνει τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις» στον Λίβανο
- Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις, λέει ο Ζελένσκι
- Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή
- Ιράν: Οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, νέος στόχος του πολέμου;
- Γερμανία: Νίκη του CDU δείχνουν τα πρώτα exit polls στη Ρηνανία-Παλατινάτο
- Το τηλεσκόπιο Webb κατέγραψε μυστηριώδεις κόκκινες κουκκίδες και οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα τι είναι (Photo)









