Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Χαφτάρ παραβιάζει την εκεχειρία και επιτίθεται στην Τρίπολη

Στοχευμένα ρεπορτάζ από την Άγκυρα κατά του Χαφτάρ;

Τουρκικά ΜΜΕ με πρώτο το φιλοκυβερνητικό «Anadolu» μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες πως δυνάμεις του Στρατάρχη Χαφτάρ συνεχίζουν τις κατά τόπους επιθέσεις τους στη Λιβύη.

Μάλιστα , σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι εν λόγω επιθέσεις περιορίζονται γύρω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη.

Τι αναφέρει το τουρκικό Anadolu:

«Καθώς οι ηγέτες του κόσμου συναντήθηκαν την Κυριακή στο Βερολίνο για να επιτευχθεί η ειρήνη στη Λιβύη, οι δυνάμεις του πολέμαρχου Χαλίφα Χάφταρ παραβιάζουν την εκεχειρία γύρω από την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Περιοδικά πυροβολισμοί έχουν ακουστεί νότια της λιβυκής πρωτεύουσας ενώ μαύρος καπνός μπορεί να γίνει ορατός στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με αναφορές στο έδαφος».

(screenshot)

Μάλιστα τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούνται σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου της φιλοτουρκικής κυβέρνησης της Τρίπολης, νωρίτερα σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση , δίχως να αποκλείεται να αληθεύουν, τα παραπάνω δημοσιεύματα από τουρκικής πλευράς ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ούτως ώστε μέχρι τελευταίας στιγμής να ασκηθούν πιέσεις περί καταπάτησης της εκεχειρίας στη Λιβύη.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που τόσο οι δύο αντίπαλες πλευρές στη Λιβύη όσο και ο Τούρκος πρόεδρος κάθονται στο ίδιο τραπέζι στο Βερολίνο.

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί