Ο πτέραρχος Καντίογλου επισκέφθηκε την αεροπορική βάση Ντουκχάν, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Ντόχα, όπου συναντήθηκε με τον αρχηγό της Αεροπορίας του Κατάρ, υποπτέραρχο Τζασίμ Μοχάμεντ Αχμάντ αλ-Μανάι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, η Τουρκία συμμετέχει στη μοίρα με μαχητικά F-16, ενώ το Κατάρ με Rafale, Eurofighter Typhoon και F-15. Με την ίδρυση της μοίρας τον περασμένο Ιούλιο, η Τουρκία έχε στείλει έξι μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο Κατάρ. Η Αεροπορία του Κατάρ έχει στο οπλοστάσιό της 36 μαχητικά Rafale.
Παράλληλα με την άφιξη των τουρκικών μαχητικών F-16, στο Κατάρ κατέπλευσαν στα τέλη Ιουλίου και δύο περιπολικά πλοία κλάσης Tuzla του τουρκικού Ναυτικού.
H Τουρκία διατηρεί από το 2015 στρατιωτική βάση στο Κατάρ, αποστολή της οποίας είναι η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του Κατάρ, η ανάπτυξη και εντατικοποίηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και οι διεθνείς ειρηνευτικές επιχειρήσεις.
Στις 5 Ιουνίου 2017, μετά τον αποκλεισμό του Κατάρ από το κουαρτέτο της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν και της Αιγύπτου, ένας από τους όρους που επιβλήθηκαν στο Κατάρ ήταν ο τερματισμός της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στο Κατάρ. Σε απάντηση της προσπάθειας των στρατιωτικών δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας να αποκλείσουν το Κατάρ, οι Τούρκοι στρατιώτες επενέβησαν, λαμβάνοντας εξουσιοδότηση για παρέμβαση από ψήφισμα έκτακτης στρατιωτικής ανάπτυξης που εγκρίθηκε από τη τουρκική Εθνοσυνέλευση.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ ενέκρινε αμφιλεγόμενο νόμο για θανατική ποινή σε «τρομοκράτες»
- Γ. Στουρνάρας: Δυσκολότερη η διαχείριση αυτής της κρίσης από εκείνη του 2021-22
- Πραγματική «influencer»: Γιαγιά 103 ετών δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά! (BINTEO)
- Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως οι συνομιλίες με το Ιράν προχωρούν
- Ξεκίνησε η βεβαίωση κλήσεων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και τις κάμερες των λεωφορείων
- Απίστευτος εφιάλτης για γυναίκα στη Φλόριντα: Πώς ένα παγωτό άλλαξε για πάντα τη ζωή της
- Ενεργειακή κρίση: Οι δρόμοι οδηγούν στον Πούτιν – Αυτή η χώρα το έχει καταλάβει
- «Οδοντωτός»: Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για την επαναλειτουργία του
- Ελκυστικά κίνητρα για να πάνε γιατροί στα νησιά της 2ης ΥΠΕ – Τι προβλέπεται για στέγαση, σίτιση και μετακίνηση
- Επαναπατρισμό του 80% των Σύρων που ζουν στη Γερμανία ζήτησε ο Μερτς από τον πρόεδρο της Συρίας









