Ο Τούρκος υπουργός έκανε τις επίμαχες δηλώσεις απευθυνόμενος στις οικογένειες ανταρτών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά τους έπεσαν θύματα απαγωγής από την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ και για το λόγο αυτό διαμαρτύρονται εδώ και τρία χρόνια έξω από τα κεντρικά γραφεία του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στο Ντιγιραμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
«Η τρομοκρατική οργάνωση θα τελειώσει σύντομα στην Τουρκία, μην ανησυχείτε. Αυτό όμως δεν μας φτάνει, πρέπει να το διώξουμε και από την περιοχή γύρω μας. “Ξηλώνοντας την τρομοκρατική οργάνωση, θέλουμε να ξηλώσουμε την Αμερική”.
Το λέω με κάθε ειλικρίνεια: Επί χρόνια αναστατώνουν αυτή τη γεωγραφία με πραξικοπήματα. Αλεβίτες-Σουνίτες, Τούρκους-Κούρδους, μας έβαλαν να πολεμάμε ο ένας εναντίον του άλλου. Προσπάθησαν να μας αποξενώσουν τον έναν από τον άλλον. Δεν θέλουν ο κόσμος να γνωρίζει τις αλήθειες της θρησκείας μας και τις αλήθειες του πολιτισμού μας»
Σήμερα αν δεν υπήρχε η Αμερική, δεν θα υπήρχε η τρομοκρατική οργάνωση που λέγετε PKK/PYD. Ο δημιουργός του PKK και του PYD είναι η Αμερική. Δικοί τους υπηρέτες είναι. Το πολιτικό κόμμα που ονομάζεται HDP είναι υπηρέτης των Αμερικανών μαζί με το PKK. Το λέω ανοιχτά.
Εάν η Αμερική δεν διασφαλίσει το PKK και το PYD, δεν μπορεί να πάει ούτε μισό μέτρο μέτρου στη Μέση Ανατολή. Δεν μπορεί να κρατηθεί ούτε σε μία σπηλιά».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κάλας: Συζητάμε να απαντήσουμε στην αμερικανική απειλή για τη Γροιλανδία
- Μπλόκα: Προς συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγρότες την επόμενη εβδομάδα
- Αμερικανός Υπουργός Ενέργειας: ΗΠΑ και Κίνα μπορούν να ισορροπήσουν τους ρόλους τους στη Βενεζουέλα
- Συντριπτικό χτύπημα Τραμπ στις «Γκρέτες»: «Φεύγουμε από το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
- Αγροτικά μπλόκα: Ακυρώνονται 50 δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη
- Ζαχαράκη: Περιμένουμε πάνω από 5 αιτήσεις για αδειοδότηση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων – Δεν καταργούνται οι Πανελλαδικές
- Ζελένσκι: Το αμερικανικό έγγραφο για τις εγγυήσεις ασφαλείας είναι έτοιμο να οριστικοποιηθεί
- Δεξαμενόπλοιο με προορισμό τη Ρωσία χτυπήθηκε ανοικτά των τουρκικών ακτών
- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων και με εξ αποστάσεως μάθηση
- Σε ανταλλαγή κρατουμένων προχώρησαν Γαλλία και Ρωσία









