Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για το canadair: «Η Ελλάδα ζει μία κόλαση»

Το συγκλονιστικό συμβάν που καταγράφηκε το μεσημέρι της 25ης Ιουλίου στην Ελλάδα, με την πτώση του canadair, τύπου CL-215, με τους δύο χειριστές, στην περιοχή Πλατανιστού Καρύστου, έκανε μέσα σε λίγη ώρα τον γύρο των μεγαλύτερων διεθνών μέσων ενημέρωσης.

«Πυροσβεστικό αεροσκάφος έπεσε στη νότια Ελλάδα ενώ οι Αρχές δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα στη χώρα εν μέσω σφοδρού καύσωνα» αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press που υπογραμμίζει ότι αμέσως μετά την πτώση προκλήθηκε έκρηξη.

Το μέσο ενημέρωσης εστιάζει και στο τρίτο κύμα καύσωνας που ταλανίζει την Ελλάδα και που φέρνει θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, τη στιγμή που συνεχίζονται οι εκκενώσεις και ο πύρινος εφιάλτης.

Η Washington Post, με τη σειρά της, γράφει ότι έπεσε το αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ προχωρούν οι επιχειρήσεις εκκένωσης ανά την Ελλάδα.

Στο τρομακτικό περιστατικό αναφέρεται και το βρετανικό δίκτυο Skynews που γράφει ότι το αεροσκάφος έπεσε σε ρεματιά στην Κάρυστο ενόσω το έργο κατάσβεσης των πυροσβεστών προχωρά.

Ειδική αναφορά στο συμβάν γίνεται και από τον τουρκικό Τύπο. «Η Ελλάδα περνάει μία κόλαση: Πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη» γράφει η Hurriyet.

Το τουρκικό δίκτυο σημειώνει, ακόμη, ότι η Ελλάδα παλεύει με τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες προκλήθηκαν από έντονο κύμα καύσωνα και εξαπλώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.

(protothema – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί