Το ΣΟΟΥ συνεχίζεται! Ζελένσκι: “Ερντογάν σε ευχαριστώ που απελευθερώθηκαν μαχητές του Azovstal”

Για την απελευθέρωση μαχητών του Αζοφστάλ, που βρίσκονταν αιχμάλωτοι σε ρωσικό έδαφος, μίλησε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι,

ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον Ερντογάν για τη σμυβολή του σε αυτή την εξέλιξη. 

«Επιστρέψαμε στη χώρα 215 άτομα από τη ρωσική αιχμαλωσία: 188 υπερασπιστές του Αζοφστάλ και της Μαριούπολης. 108 πολεμιστές του Αζόφ, εθνοφύλακες, πεζοναύτες, συνοριοφύλακες, αστυνομικοί, υπάλληλοι της εδαφικής άμυνας, υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ασφαλείας. Είναι ασφαλείς τώρα. Δεν τους ξεχνάμε και προσπαθούμε να τους σώσουμε όλους» είπε αρχικά ο Ζελένσκι.

«Με βάση τις συμφωνίες μας με τον Ερντογάν, οι πέντε απελευθερωμένοι διοικητές του Αζόφ θα βρίσκονται σε άνετες συνθήκες στην Τουρκία μέχρι το τέλος του πολέμου. Θα μπορούν να βλέπουν τις οικογένειές τους. Ευχαριστώ ειλικρινά τον Πρόεδρο Ερντογάν για τον ηγετικό του ρόλο στην απελευθέρωση του λαού μας» συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Και κατέληξε: «Η Ουκρανία απελευθέρωσε 10 ξένους πολίτες από τη ρωσική αιχμαλωσία ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθειά τους προς το κράτος μας. Πέντε πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, 2 πολίτες των ΗΠΑ, πολίτες του Μαρόκου, της Σουηδίας και της Κροατίας. Θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τη μεσολάβηση της Σαουδικής Αραβίας. Είμαι πραγματικά ευγνώμων σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό!».

(scr)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί