Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν πρόσθετη εκπαίδευση για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.
«Αυτές οι προσπάθειες βασίζονται στην αρχική εκπαίδευση πυροβολικού που έχουν ήδη λάβει οι δυνάμεις της Ουκρανίας αλλού, και περιλαμβάνει επίσης εκπαίδευση στα συστήματα ραντάρ και τεθωρακισμένα οχήματα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ως μέρος των πακέτων βοήθειας για την ασφάλεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι σύμφωνα με το CNN.
O Αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η Γερμανία είναι μία από τις «περίπου τρεις» τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ για την εκπαίδευση Ουκρανών εκτός Ουκρανίας, αλλά δεν αποκάλυψε τις άλλες.
Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ παραδέχονται κάτι τέτοιο, στον απόηχο των αποκαλύψεων πως ήδη πριν από την εισβολή η Ουάσινγκτον εκπαίδευε Ουκρανούς πιλότους για τη χρήση μαχητικών F-16, όπως διαβάσατε χθες σε άρθρο του EL.GR.
.@PentagonPresSec John Kirby: "Today I can announce that the United States has commenced training with Ukrainian armed forces on key systems at U.S. military installations in Germany." pic.twitter.com/7kiPolbePc
— CSPAN (@cspan) April 29, 2022
(ΦΩΤΟ:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μαρινάκης για αγρότες: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος τη στιγμή που λαμβάνουν χώρα σοβαρά επεισόδια
- Παραγωγή μαχητικών Su-57 και πυρηνικού καυσίμου στην Ινδία θέλουν οι Ρώσοι
- Η πικρή αλήθεια για τους χειμώνες που έρχονται στην Ευρώπη – Video
- Το Ιράν διεξήγαγε στρατιωτικά γυμνάσια, εκτοξεύοντας βαλλιστικούς πυραύλους σε προσομοιωμένους στόχους, vid
- Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
- Αρμενία: Προφυλακίστηκε αρχιεπίσκοπος με κατηγορίες που σχετίζονται με ναρκωτικά
- Ασφυκτικές πιέσεις στον Βέλγο πρωθυπουργό: Θέλουν να πει “ναι” στην κλοπή των ρωσικών κεφαλαίων
- Πτολεμαΐδα: Ανήλικος κατηγορείται ότι λήστεψε μίνι μάρκετ με την απειλή μπαλτά
- Έσπασε αγωγός ύδρευσης στη Μάνδρα- Έκτακτη διακοπή υδροδότησης
- Κακοκαιρία «BYRON»: Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου – Κλειστή η Παλαιά E.O. Αθηνών-Κορίνθου









