Το Πακιστάν έκανε την πρώτη παραγγελία για να αγοράσει με έκπτωση ρωσικό αργό

Το Πακιστάν έκανε την πρώτη του παραγγελία για να αγοράσει με έκπτωση ρωσικό αργό πετρέλαιο στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας που συνήφθη ανάμεσα στο Ισλαμαμπάντ και τη Μόσχα,

ανακοίνωσε ο πακιστανός υπουργός Πετρελαίου, ενώ ένα φορτίο ρωσικού αργού αναμένεται να φθάσει το Μάιο στο λιμάνι του Καράτσι.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας το Πακιστάν θα αγοράσει μόνο αργό πετρέλαιο και όχι διυλισμένα καύσιμα, ενώ οι εισαγωγές αναμένεται να φθάσουν τα 100.000 βαρέλια την ημέρα, αν η πρώτη συναλλαγή προχωρήσει ομαλά, δήλωσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο Ρόιτερς ο υπουργός Μουσαντίκ Μαλίκ.

«Οι παραγγελίες μας έγιναν, τις έχουμε ήδη στείλει», δήλωσε.

«Ναι, είναι αλήθεια ότι θα πάρουμε μόνο αργό, όχι διυλισμένο πετρέλαιο», δήλωσε ο Μαλίκ απαντώντας σε ερώτηση για το αν αυτό αληθεύει και επιβεβαιώνοντας πληροφορίες από πηγές.

Ο ίδιος δήλωσε πως το πακιστανικό διυλιστήριο Pakistan’s Refinery Limited (PRL) θα διυλίζει αρχικά το ρωσικό αργό, ενώ άλλα διυλιστήρια θα περιληφθούν αργότερα, έπειτα από μια δοκιμαστική περίοδο.

Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ είχε ηγηθεί τον Ιανουάριο μιας αντιπροσωπείας που είχε μεταβεί στο Ισλαμαμπάντ για να διεξαγάγει συνομιλίες για τη συμφωνία, μετά τις οποίες δήλωσε πως οι πετρελαϊκές εξαγωγές προς το Πακιστάν θα μπορούσαν να αρχίσουν μετά το Μάρτιο.

(freepik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί