«Το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να στείλει δυνάμεις στην Ουκρανία»

Θα το τολμήσουν άραγε εν καιρώ;

Η πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν είναι καλά προετοιμασμένη και το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να λάβει τέτοιες αποφάσεις, παραδέχθηκε χθες Τετάρτη η πρωθυπουργός της Λετονίας Evika Silina.


«Σε ό,τι αφορά τα στρατεύματα, δεν νομίζω ότι αυτή η πρωτοβουλία ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη, γιατί η συζήτηση για αυτό δεν έχει ακόμη ωριμάσει.

Μιλώντας για την αποστολή στρατευμάτων, νομίζω ότι εμείς στο ΝΑΤΟ δεν είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό», είπε η Σιλίνα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, στο Βερολίνο.

Κράτη της Βαλτικής φαίνεται να συντάσσονται με τον Μακρόν στην τρελή αυτή πρόταση που θα σύρει την Ευρώπη σε έναν Γ’Π.Π. εναντίον του Πούτιν.

Μετά από μια διάσκεψη που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι για την Ουκρανία στις 26 Φεβρουαρίου, ο Μακρόν αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι οι δυτικοί ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία .

Αρκετά κράτη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, έσπευσαν να απορρίψουν τέτοια σχέδια, ωστόσο το Παρίσι επανέφερε ξανά και ξανά τη συζήτηση περί νατοϊκής πολεμικής αποστολής σε ουκρανικό έδαφος.

(απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί