Κατά τη συνομιλία τους, ο κ. Μισέλ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την τηλεφωνική επικοινωνία και τις συζητήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα ήγειρε το θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπό το φως και των δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων και εκπροσώπων του παράνομου κατοχικού καθεστώτος για εποικισμό της.
Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κ. Κούσιος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι τυχόν προώθηση του ανοίγματος της περίκλειστης πόλης θα αποτελούσε καταλυτικό ανασταλτικό παράγοντα σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών για επίτευξη συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος.
Τέλος, ο κ. Μισέλ ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η ΕΕ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή και προβαίνει στις ανάλογες ενέργειες.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 2.000 ετών ίσως λύσει το μυστήριο του παλαιότερου ξύλινου σκάφους της Σκανδιναβίας
- ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις Συχνότητες του FIR Αθηνών
- Burj Khlalifa: Καθαρίζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στα 828 μέτρα – Δείτε βίντεο
- Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Χατζηδάκη για τον θανάτο του Γ. Παπαδάκη
- Πάτρα: Τρία άτομα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου μετά από ξυλοδαρμό
- Τραμπ για Ροντρίγκες: “Θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό”
- Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές
- Χ. Δήμας: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στις συχνότητες – Δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων
- Συλληπητήρια του Κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη
- H Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη









