επιβεβαίωσε απόψε η Αυστριακή Καγκελαρία στη Βιέννη, σημειώνοντας ότι ο καγκελάριος θα βρεθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στην ετήσια συνέλευση της ισραηλοαμερικανικής οργάνωσης AIPAC (The American Israel Public Affairs Committee), μεταξύ 1-3 Μαρτίου.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tiroler Tageszeitung, ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε ότι στη συνάντηση Τραμπ-Κουρτς θα συζητηθούν κυρίως οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, όπως επίσης ο ρόλος της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ επισήμανε πως η σημερινή σχέση των ΗΠΑ με την Αυστρία είναι «πιθανόν η καλύτερη που είχαμε ποτέ».
Ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε γίνει δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι τον Φεβρουάριο, κατά την πρώτη επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, ως καγκελάριος του τότε κυβερνητικού συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός του με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, ο οποίος είχε καταρρεύσει τον περασμένο Μάιο εξαιτίας της «Υπόθεσης Ίμπιζα», ενώ τώρα θα βρεθεί εκεί ως επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού με τους Πράσινους.
Την περασμένη εβδομάδα είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στις ΗΠΑ ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάικ Πομπέο, με κύρια θέματα την προώθηση της «υπερατλαντικής κοινότητας αξιών» και μίας «στρατηγικής σύμπραξης» μεταξύ Αυστρίας και ΗΠΑ.
Ο Αυστριακός υπουργός διαπίστωσε μία «ομοφωνία» τους στην στήριξη του αρχηγού της αντιπολίτευσης στην Βενεζουέλα, Χουάν Γουαϊδό, όπου, όπως είπε, η Αυστρία θα πιέσει σε επίπεδο ΕΕ για περαιτέρω κυρώσεις απέναντι στο «σοσιαλιστικό καθεστώς» του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Σε σχέση με την απόρριψη από τους Παλαιστίνιους, του Σχεδίου Ειρήνης για την Μέση Ανατολή που παρουσίασε ο Ντόναλντ Τραμπ και για το οποίο ασκήθηκε κριτική από την ΕΕ, η Αυστρία, σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, εκτιμά ως «καλό» το γεγονός ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει πάλι κινητικότητα, καθώς τελευταία το Μεσανατολικό δεν ήταν θέμα, κάτι που, κατά την άποψή του, δεν εξυπηρετεί κανέναν.
Πριν την περυσινή επίσκεψη του Σεμπάστιαν Κουρτς στην Ουάσινγτον, η τελευταία επίσκεψη Αυστριακού καγκελάριου στις ΗΠΑ ήταν εκείνη του Βόλφγκανγκ Σιούσελ, του τότε επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης Λαϊκού Κόμματος και Κόμματος των Ελευθέρων, τον Δεκέμβριο του 2005, ενόψει της κατοπινής τότε αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2006, ενώ ο τελευταίος Αμερικανός πρόεδρος που επισκέφθηκε την Αυστρία ήταν ο Τζορτζ Μπους, ο οποίος τον Ιούνιο του 2006 συμμετείχε στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ στη Βιέννη.
photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αγία Πετρούπολη: Η FSB απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας σημαντικού προσώπου
- Παπαστεργίου: Πάμε να κτίσουμε μία Ελλάδα ψηφιακή
- Κυρανάκης: «Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας καταγγελιών report.oasa.gr»
- Πυρκαγιά σε παλιά καφετέρια στους Αγίους Αναργύρους – Δείτε εικόνες
- Ζαχαράκη: «Δεν καταργούνται οι πανελλήνιες, θα προσμετρώνται οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου»
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα – Είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τα πεθερικά και την κουνιάδα του
- Ο «Δράκος» επιβεβαίωσε πως τα πράγματα αλλάζουν! Από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έγιναν
- Μέγαρου Μαξίμου: Τιμητική πολιτογράφηση από τον πρωθυπουργό στον «ήρωα του Αράχθου»
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
- Αντιδρούν οι NYT στην αγωγή-«μαμούθ» των 15δις δολαρίων από τον Τραμπ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ
