Η σύνοδος κορυφής διήρκεσε τρεις ώρες και είχε ως στόχο την διαμόρφωση των εγγυήσεων ασφαλείας για το Κίεβο, ανάμεσά τους και η ενδεχόμενη ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στο πλαίσιο μίας ακόμη υποθετικής μελλοντικής ειρηνευτικής συμφωνίας.
«Η Ρωσία δεν θέλει κανένα είδος ειρήνης», προειδοποίησε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής των συμμάχων του Κιέβου στο Παρίσι και προειδοποίησε ότι η άρση των κυρώσεων τώρα θα είναι καταστροφή για την διπλωματία.
Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας συμφώνησαν ομοφώνως ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και τις στρατιωτικές της δυνάμεις και ότι δεν είναι η στιγμή για να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Μόσχας, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που είχε την πρωτοβουλία για την σύγκληση της συνόδου κορυφής.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε επίσης ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας συμφώνησαν να συνεχίσουν να ασκούν πίεση επί της Ρωσίας και τους σκιώδους στόλου των τάνκερ που βοηθούν την Μόσχα να εξάγει το ρωσικό πετρέλαιο αψηφώντας τις κυρώσεις.
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς δήλωσε από το Παρίσι ότι η άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας αυτήν την στιγμή θα ήταν «σοβαρό σφάλμα».
«Δεν έχει κανένα νόημα ο τερματισμός των κυρώσεων πριν από την επίτευξη της ειρήνης», είπε. «Δυστυχώς έχουμε μπροστά μας μακρύ δρόμο γι αυτό».
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ δήλωσε επίσης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής ότι δεν είναι η ώρα για την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
«Είναι απολύτως σαφές ότι η Ρωσία προσπαθεί να καθυστερήσει, παίζει παιγνίδια, και εμείς πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι επ’ αυτού», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός στο πλευρό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Και αυτό σημαίνει…κατά πρώτον, μεγαλύτερη υποστήριξη προς την Ουκρανία για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία βρίσκεται στην ισχυρότερη δυνατή θέση…Κατά δεύτερο, απόλυτη σαφήνεια ως προς το γεγονός ότι δεν είναι τώρα ώρα για την άρση των κυρώσεων. Ακριβώς το αντίθετο».
Ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι κατά την σύνοδο κορυφής του Παρισιού συζητήθηκαν στρατιωτικά και επιχειρησιακά σχέδια του συνασπισμού των προθύμων. «Συζητήσαμε σχέδια για την αποκατάσταση της ειρήνης, για την κινητοποίηση των στρατιωτικών δυνάμεων και για επιχειρησιακά σχέδια, εναέρια, χερσαία ή θαλάσσια. Σας υποστηρίζουμε πλήρως, για όσο χρόνο χρειασθεί», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ουκρανίας.
ΑΠΕΜΠΕ – EPA-AFP pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκαριστικό ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό,vid
- Αυτά που έλεγαν οι Γερμανοί στους Έλληνες, ετοιμάζονται να τα ζήσουν οι ίδιοι
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
Κύρια Θέματα

















