Επισημαίνεται ότι πρόκειται για μια απειλή που δεν θεωρείται πολύ αξιόπιστη, ωστόσο λαμβάνεται «πολύ σοβαρά» από τις αρχές. Η εισαγγελία των Βρυξελλών ξεκίνησε έρευνα, το Κέντρο Κρίσεων παρακολουθεί την κατάσταση και η ομοσπονδιακή αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους στο μετρό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα οι περιπολίες ενισχύονται, τονίζεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την έκθεση των υπηρεσιών ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία ήρθε σε επαφή η Le Soir, ένας άνδρας επικοινώνησε πρόσφατα με την Κομισιόν δύο φορές μέσω email. Το πρώτο email της 16ης Φεβρουαρίου δεν περιείχε τίποτα ανησυχητικό, το δεύτερο, το οποίο στάλθηκε στις 3 Μαρτίου, ήταν απειλητικό μήνυμα το οποίο ανέφερε στα ρωσικά:
«Καθώς η ΕΕ συνεχίζει την επιθετική της πολιτική, θα ήθελα να προειδοποιήσω για την έναρξη μαζικών τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφος της ΕΕ». Το email καταλήγει με μια συγκεκριμένη απειλή: «Στις 8 Μαρτίου, το μετρό στις Βρυξέλλες θα ανατιναχτεί μεταξύ Yser και Rogier».
Η αστυνομία διενήργησε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Η ομοσπονδιακή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ερεύνησαν τους σταθμούς του μετρό: «Το πήραμε πολύ σοβαρά υπόψη, πραγματοποιήσαμε ελέγχους με αστυνομικούς σκύλους ικανούς να ανιχνεύουν εκρηκτικά που αποδείχθηκαν αρνητικοί, αλλά παραμένουμε πολύ προσεκτικοί. Οι αστυνομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Η εισαγγελία των Βρυξελλών άνοιξε έρευνα για να εντοπίσει τον ή τους δράστες αυτής της απειλής βομβιστικής επίθεσης».
Από την πλευρά της η Πρεσβεία των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας, αναφέροντας ότι η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας ως απάντηση σε απειλή πιθανής επίθεσης στο μετρό που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 8 Μαρτίου, και καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, αν βρίσκονται μέσα ή κοντά στις Βρυξέλλες, να αποφεύγουν τα πλήθη, να διατηρούν χαμηλό προφίλ, να έχουν πάντα επίγνωση του περιβάλλοντός τους, να παρακολουθούν τις ενημερώσεις των τοπικών μέσων και να ανατρέχουν στον ιστότοπο της πρεσβείας για τις πιο πρόσφατες ειδοποιήσεις και μηνύματα προς πολίτες των ΗΠΑ.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει τον “Χριστό στον Σταυρό”, vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
