Σύμβουλος Ζελένσκι: “Φυσικά και μας ανησυχούν οι πυρηνικές απειλές της Ρωσίας”

Η Ουκρανία λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις απειλές Ρώσων αξιωματούχων για χρήση πυρηνικών όπλων,

όπως δήλωσε ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ σε συνέντευξή του στο Associated Press.

«Φυσικά, η Ουκρανία το λαμβάνει σοβαρά υπόψη της, διότι καταλαβαίνουμε με ποιο κράτος έχουμε να κάνουμε», δήλωσε ο Ποντόλιακ.

Εξήγησε ότι οι απειλές από τη Ρωσία προκαλούν ανησυχία όχι μόνο στην Ουκρανία, διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα προληπτικό πυρηνικό χτύπημα θα μπορούσε να δημιουργήσει προηγούμενο για άλλες χώρες.

«Εάν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα τώρα, στον 21ο αιώνα, δεν θα κλείσουμε ξανά αυτό το κουτί της Πανδώρας.

Διότι υπάρχουν πολλά ασταθή πολιτικά καθεστώτα που θα εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση και θα αρχίσουν να κερδοσκοπούν πάνω στα πυρηνικά όπλα και θα προσπαθήσουν να τα χρησιμοποιήσουν με τη μία ή την άλλη μορφή, διότι θα θεωρήσουν ότι αυτό είναι επιτρεπτό», δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού πρωθυπουργού.

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί