Σύμμαχος του Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ για ανάμειξη σε φονικές επιθέσεις εντός της Ρωσίας

Ισχυρός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ συντονίστηκαν με την Ουκρανία για τη δολοφονία δύο εθνικιστών,

που τάσσονταν υπέρ του πολέμου, στη Ρωσία και για επιθέσεις εναντίον κρίσιμης σημασίας εθνικών υποδομών σε μια προσπάθεια υπονόμευσης της σταθερότητας.

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πάτρουσεφ φέρεται να δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι όλες οι επιθέσεις «σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν με τον συντονισμό των αμερικανικών ειδικών υπηρεσιών».

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία συνοδεύονταν από εκστρατεία πληροφόρησης που είχε ετοιμαστεί εκ των προτέρων στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο και που είχε σχεδιαστεί για να αποσταθεροποιήσει την κοινωνικοπολιτική κατάσταση και να υπονομεύσει τα θεσμικά θεμέλια και την κυριαρχία της Ρωσίας», δήλωσε ο Πάτρουσεφ σύμφωνα με το TASS.

Ως πρώην Σοβιετικός πράκτορας που γνώριζε τον Πούτιν από τη δεκαετία του 1970, ο Πάτρουσεφ –που κατηγόρησε τους «Αγγλοσάξονες» για σαμποτάζ στον Nord Stream, κάνοντας λόγο για τρομοκρατική επίθεση– θεωρείται από διπλωμάτες ότι είναι ένας από τους ανθρώπους με μεγάλη επιρροή στον Πούτιν.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί