Στρατιωτικά αεροπλάνα έτοιμα να αναχωρήσουν για να απομακρύνουν ξένους πολίτες από το Σουδάν

Ισπανικά στρατιωτικά αεροσκάφη είναι σε κατάσταση αναμονής και έτοιμα να απομακρύνουν κάπου 60 Ισπανούς πολίτες και περίπου 20 αμάχους από άλλες χώρες από την πρωτεύουσα του Σουδάν Χαρτούμ εν μέσω ένοπλης σύγκρουσης εκεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μανουέλ Αλμπάρες.

Οι μάχες που ξέσπασαν πριν από έξι ημέρες στο Σουδάν έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 413 ανθρώπων ενώ άλλοι 3.551 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Καθώς δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, ξένες χώρες –περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών– δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν πολίτες τους από το Σουδάν.

«Κάθε μέρα που περνάει, η ένταση των μαχών αυξάνεται και αυτός είναι ο λόγος που δεν κατέστη δυνατό να οργανωθεί ακόμη μια επιχείρηση απομάκρυνσης», δήλωσε ο Αλμπάρες σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ στο Βερολίνο.

Ωστόσο στρατιωτικά αεροπλάνα είναι έτοιμα να προχωρήσουν με την απομάκρυνση των πολιτών και θα ενεργήσουν με την πρώτη ευκαιρία, πρόσθεσε.

Ο Αλμπάρες είπε επίσης πως έχουν παρασχεθεί προμήθειες στην ισπανική πρεσβεία και στην κατοικία του πρεσβευτή στο Χαρτούμ και τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα διπλωματικά κτίρια έχουν αυξηθεί.

Ισπανός πολίτης που βρισκόταν σε σκάφος ανοικτά του Σουδάν έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε άλλη τοποθεσία, πρόσθεσε.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί