Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία και μόνο θα αποφασίσει πότε είναι κατάλληλες οι συνθήκες για ειρηνευτικές συνομιλίες

Εξαρτάται από την Ουκρανία να αποφασίσει πότε θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες προκειμένου να συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε συνομιλίες μετά τη ρωσική εισβολή,

δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας πως η θέση της συμμαχίας δεν έχει αλλάξει έπειτα από σχόλια υψηλόβαθμου συναδέλφου του αυτή την εβδομάδα.

«Είναι οι Ουκρανοί, και μόνο οι Ουκρανοί, που μπορούν να αποφασίσουν πότε υφίστανται οι συνθήκες για διαπραγματεύσεις και ποιος μπορεί να αποφασίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ποια είναι μια αποδεκτή λύση», είπε ο Στόλτενμπεργκ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε διάσκεψη στη νορβηγική πόλη Άρενταλ, πρόσθεσε πως ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να υποστηρίξει την Ουκρανία.

Η δήλωση έρχεται έπειτα από σχόλια του επικεφαλής του γραφείου του Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ, του Στιαν Γένσεν, ο οποίος είπε πως η Ουκρανία μπορεί στο τέλος να παραδώσει έδαφος στη Ρωσία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο Γένσεν ζήτησε στη συνέχεια συγγνώμη για τα σχόλιά του.

«Το μήνυμά του (του Γένσεν), το οποίο είναι και το κύριο μήνυμά μου, το οποίο είναι και το κύριο μήνυμα του ΝΑΤΟ, είναι, κατ’ αρχάς, πως η πολιτική του ΝΑΤΟ δεν έχει αλλάξει – υποστηρίζουμε την Ουκρανία» σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί