σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η αλιεία παραμένει ασφαλής, μετά απόρριψη στον Ειρηνικό των επεξεργασμένων ραδιενεργών υδάτων από τον πυρηνικό σταθμό.
Ο Κισίντα και οι τρεις υπουργοί γευμάτισαν επιλέγοντας σασίμι γλώσσας με λάχανο, χταπόδι και λαβράκι που είχαν αλιευτεί ανοιχτά της ακτής της Φουκουσίμα, μετά την έναρξη της επιχείρησης απελευθέρωσης των υδάτων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Βιομηχανίας, Γιασουτόσι Νισιμούρα, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση.
Σημειώνεται πως η απελευθέρωση των επεξεργασμένων λυμάτων στον Ειρηνικό, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί για δεκαετίες, προκαλεί ήδη αντιδράσεις των αλιέων καθώς και γειτονικών χωρών, με την Κίνα να απαγορεύει άμεσα όλες τις εισαγωγές ιαπωνικών θαλασσινών.
Παράλληλα, στη Νότια Κορέα, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να καταδικάσουν τη στάση της Ιαπωνίας.
#Japanese Prime Minister Fumio Kishida ate a fish allegedly caught from the Pacific Ocean after the release of water from the #Fukushima-1 nuclear power plant. So the politician tried to prove that what happened is not a reason to refuse to eat seafood. pic.twitter.com/HqKlAdYHAd
— Arthur Morgan (@ArthurM40330824) August 31, 2023
Σύμφωνα με τον Νισιμούρα, το γεύμα απέδειξε την «ισχυρή δέσμευση» του Ιάπωνα πρωθυπουργού να παίξει ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της απόφασης στη φήμη της χώρας.
«Είναι σημαντικό να προτάξουμε την ασφάλεια με βάση επιστημονικά στοιχεία και να διαδώσουμε αποφασιστικά τις πληροφορίες εντός και εκτός της Ιαπωνίας».
Ο Νισιμούρα επισκέφτηκε μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Φουκουσίμα τη Δευτέρα για να δοκιμάσει ψάρια, ενώ ο Κισίντα πρόκειται να επισκεφθεί την ψαραγορά Toyosu του Τόκιο την Πέμπτη επίσης για να προωθήσει τα ψάρια της Φουκουσίμα.
(kathimerini,Associated Press – freepik photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ΒΙΝΤΕΟ με θύμα ένα παιδάκι που εξόργισε όλη την Τουρκία
- ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,2% η ανεργία τον Σεπτέμβριο
- Στην τελική ευθεία το «Ψηφιακό Ευρώ»: Αποφασίστηκε η πιλοτική εφαρμογή του
- Ενεργειακούς στόχους σε όλη την Ουκρανία χτύπησαν οι Ρώσοι – Μαζικά μπλακ άουτ, vid
- Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Γάζα: Το Ισραήλ φέρεται να διεξήγαγε σήμερα αεροπορικές επιδρομές
- Λιακόπουλος: Η κατάσταση στην Ευρώπη σήμερα
- Μητσοτάκης για Αττική και υδροδότηση: «Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο»
- Η αντίδραση της Ρωσίας στην εντολή Τραμπ για έναρξη δοκιμών πυρηνικών όπλων από τις ΗΠΑ
- Γάζα: Οι Τούρκοι διασώστες παραμένουν στη Ράφα αναμένοντας την άδεια του Ισραήλ
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΕΥΔΑΠ
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΓΩΓΟΣ ΝΕΡΟΥ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ








