σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η αλιεία παραμένει ασφαλής, μετά απόρριψη στον Ειρηνικό των επεξεργασμένων ραδιενεργών υδάτων από τον πυρηνικό σταθμό.
Ο Κισίντα και οι τρεις υπουργοί γευμάτισαν επιλέγοντας σασίμι γλώσσας με λάχανο, χταπόδι και λαβράκι που είχαν αλιευτεί ανοιχτά της ακτής της Φουκουσίμα, μετά την έναρξη της επιχείρησης απελευθέρωσης των υδάτων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Βιομηχανίας, Γιασουτόσι Νισιμούρα, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση.
Σημειώνεται πως η απελευθέρωση των επεξεργασμένων λυμάτων στον Ειρηνικό, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί για δεκαετίες, προκαλεί ήδη αντιδράσεις των αλιέων καθώς και γειτονικών χωρών, με την Κίνα να απαγορεύει άμεσα όλες τις εισαγωγές ιαπωνικών θαλασσινών.
Παράλληλα, στη Νότια Κορέα, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να καταδικάσουν τη στάση της Ιαπωνίας.
#Japanese Prime Minister Fumio Kishida ate a fish allegedly caught from the Pacific Ocean after the release of water from the #Fukushima-1 nuclear power plant. So the politician tried to prove that what happened is not a reason to refuse to eat seafood. pic.twitter.com/HqKlAdYHAd
— Arthur Morgan (@ArthurM40330824) August 31, 2023
Σύμφωνα με τον Νισιμούρα, το γεύμα απέδειξε την «ισχυρή δέσμευση» του Ιάπωνα πρωθυπουργού να παίξει ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της απόφασης στη φήμη της χώρας.
«Είναι σημαντικό να προτάξουμε την ασφάλεια με βάση επιστημονικά στοιχεία και να διαδώσουμε αποφασιστικά τις πληροφορίες εντός και εκτός της Ιαπωνίας».
Ο Νισιμούρα επισκέφτηκε μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Φουκουσίμα τη Δευτέρα για να δοκιμάσει ψάρια, ενώ ο Κισίντα πρόκειται να επισκεφθεί την ψαραγορά Toyosu του Τόκιο την Πέμπτη επίσης για να προωθήσει τα ψάρια της Φουκουσίμα.
(kathimerini,Associated Press – freepik photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λευκορωσία: Ο πρόεδρος Λουκασένκο δίνει χάρη σε 22 πρόσωπα
- Σ. Φάμελλος: «Οι ανάγκες των ευάλωτων ομάδων να καλύπτονται με διαφάνεια από ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος»
- Αλ. Σδούκου: «Η διαμαρτυρία δεν γίνεται για να διαμαρτύρεσαι ούτε για να ταλαιπωρείται όλη η κοινωνία»
- Στη γραμμή άμυνας κατά της ευλογιάς οι στρατιωτικοί κτηνίατροι – Τι προβλέπεται
- Το Ελληνικό προσελκύει αγοραστές από 110 χώρες – Στα 1,5 δισ. ευρώ οι εισπράξεις
- ΗΠΑ-Ιράν: Η Ρωσία καλεί σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφύγουν την κλιμάκωση
- Θα “έριχναν” στο πιάτο μας 12 τόνους χαλασμένα κρέατα – Ασύλληπτες εικόνες από τους ελέγχους
- Οι προβλέψεις των Σαμάνων για Τραμπ, Μαδούρο, Ουκρανία ενώ κρατούν πόστερ και καίνε λιβάνι, vid
- Β. Κικίλιας: Έργα λιμενικών υποδομών ύψους 3,76 εκατ. ευρώ σε Σπέτσες και Ζάκυνθο
- Τα έργα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΥΛΟΓΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΡΓΑ
ΑΣΤΕΓΟΙ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
ΣΠΙΤΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ









