Οι δύο άνδρες βουλευτές, ο Αμαντού Νιάνγκ και ο Μασάτα Σαμπ του αντιπολιτευόμενου κόμματος PUR, θα αναγκαστούν επίσης να πληρώσουν συνολικά 5 εκατομμύρια φράγκα CFA (8.200 δολάρια) ως αποζημίωση στη βουλευτή Αμί Ντιαγέ Γκνίμπι του κυβερνώντος συνασπισμού Μπένο Μποκ Γιακάρ.
Σε μια χαοτική συνεδρίαση – σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση – που συγκλόνισε τη Σενεγάλη, ο Σαμπ χαστούκισε τη Γκνίμπι κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Εθνοσυνέλευση για τον προϋπολογισμό, αφού εκείνη χλεύασε σχόλιά του με τα οποία την επέκρινε.
Η Γκνίμπι απάντησε πετώντας μια καρέκλα στον Σαμπ και στη συνέχεια σπρώχτηκε στο έδαφος από άλλους βουλευτές και δέχθηκε κλωτσιά στην κοιλιά από τον Νιάνγκ.
Ο διαπληκτισμός επιδείνωσε τις πολιτικές εντάσεις στη Σενεγάλη που έχουν κλιμακωθεί από τότε που το κυβερνών κόμμα απώλεσε την ευρεία πλειοψηφία του στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου.
Η εκλογική ήττα θεωρήθηκε ευρέως ως μια ψήφος διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Μακί Σαλ εν μέσω κλίματος αβεβαιότητας σχετικά με το αν θα επιδιώξει μια τρίτη θητεία στις εκλογές του 2024, κάτι που η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι αυτό θα αποτελεί παραβίαση των ορίων θητείας και αθέτηση προηγούμενης υπόσχεσής του.
Ο 60χρονος Σαλ αρνήθηκε να δηλώσει ξεκάθαρα αν σκοπεύει να θέσει ξανά υποψηφιότητα.
(ΑΠΕΜΠΕ – pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο: Ροζ ομίχλη “τύλιξε” τη Βρετανία – Ποια είναι η αιτία, vid
- Το “αντίο” στον 3I/ATLAS: Έφτασε στην πιο κοντινή του απόσταση από τη Γη και μας αποχαιρέτισε
- «Bitter Christmas»: Το πρώτο teaser της νέας ισπανόφωνης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
- «Σύννεφα» στις σχέσεις Πολωνίας-Ουκρανίας; Τι εκτιμά ο Πολωνός πρόεδρος
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι θεωρεί ο Ρούμπιο σε σχέση με την θέση των ΗΠΑ
- Σοκάρουν οι εικόνες από Ταϊπέι: Ένοπλος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες
- Ένα μήνυμα για το μέλλον! Ο Πούτιν αφήνει ξανά τον κόσμο άφωνο
- Χανιά: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Καταδίκη του «ερευνητή» για απόπειρα εξαπάτησης της οικογένειας του γιατρού
- Στήριξη Ρωσίας σε Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν
- ΔΥΠΑ: 894.065 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο 2025









