Ρώσοι για Ουκρανία: «Κάποιοι δεν θέλουν να τελειώσει αυτός ο πόλεμος»

Ποιοί άραγε;;

«Ναι, είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις [για την Ουκρανία]. Αλλά δεν θα εξετάσουμε καμία πρόταση για κατάπαυση του πυρός γιατί μόλις το εξετάσαμε μία φορά, μας εξαπατήσατε», είπε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Εργαζόμαστε στην πραγματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022 υπήρξαν διαπραγματεύσεις, όλα είχαν ήδη μονογραφηθεί.

Αλλά δύο ημέρες αργότερα υπήρξε η Bucha, γιατί, νομίζω, κάποιος στο Λονδίνο ή στην Ουάσιγκτον δεν θέλει να τελειώσει αυτός ο πόλεμος».


Μιλώντας για τη «φόρμουλα ειρήνης» των 10 σημείων του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι είναι απολύτως αδύνατη, αν και η Δύση τη θεωρεί ως τη μόνη βάση για την ειρήνη στην Ουκρανία.


«Καθοδηγούμαστε από την άσχημη πραγματικότητα και είναι τέτοια που ο Ζελένσκι και όλοι όσοι τον οδηγούν από την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες λένε σταθερά με μια φωνή:

“Δεν υπάρχει άλλη βάση για ειρήνη εκτός από τη φόρμουλα του Ζελένσκι“. Και η φόρμουλα του Ζελένσκι, δεν ξέρω καν, μπορείτε να την περιγράψετε με διαφορετικούς τρόπους, αλλά δεν είναι απολύτως υλοποιήσιμη και όλοι το καταλαβαίνουν αυτό», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Εμφάνιση νέων πυρηνικών δυνάμεων;

Η Ρωσία θεωρεί τις δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας για πιθανή κατοχή πυρηνικών όπλων ως γεγονός, αλλά κανείς στον κόσμο δεν επιθυμεί την εμφάνιση νέων πυρηνικών δυνάμεων, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.


Ο Σαουδάραβας διάδοχος πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είπε σε συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο εάν το Ιράν είναι σε θέση να το αναπτύξει.


«Άκουσα τι ειπώθηκε: εάν το Ιράν έχει πυρηνικά όπλα, τότε και η Σαουδική Αραβία, θα αναγκαστεί να το σκεφτεί. Το θεωρώ αυτό ως δήλωση πραγματικότητας: κανείς δεν θέλει να εμφανιστούν νέα πυρηνικά κράτη στον πλανήτη», είπε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί