και η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα επιλέξει τον δρόμο της άσκησης πιέσεων μέσω της επιβολής κυρώσεων που θα αφορούν στον αγωγό φυσικού αερίου Nοrd Stream-2, με αφορμή την σύλληψη του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Νβάλνι.
Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg το οποίο αναφέρονταν στην πρόθεση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να εισηγηθεί στο Κογκρέσο πρόσθετες κυρώσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream- 2.
«Ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποιες κυρώσεις αναφέρεται στην πραγματικότητα το Bloomberg. Εμείς παρόλα αυτά ελπίζουμε ότι η κοινή λογική θα υπερισχύσει στους συνομιλητές μας και δεν θα πορευθούμε στον δρόμο της άσκησης πιέσεων μέσω των κυρώσεων, ο οποίος στην πραγματικότητα αποδείχθηκε επανειλημμένα αναποτελεσματικός», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, στην εν λόγω εισήγηση του Αμερικανού προέδρου, θα περιγράφονται οι νέες κυρώσεις, οι οποίες θα αφορούν έναν μικρό αριθμό ρωσικών εταιρειών, χωρίς ωστόσο οι γερμανικές εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού να υποστούν κυρώσεις.
(φωτο: unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κεντρική Μακεδονία: Προειδοποιήσεις για εμφάνιση νέας εστίας γρίπης των πτηνών
- Ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου κυκλοφορεί με διαμάντι 2 καρατίων στο μάτι του – Δείτε βίντεο
- Ποιός συστατικό εξετάζει να απαγορεύσει η Ε.Ε. λόγω αυξημένου κινδύνου πρόκλησης καρκίνου
- Η Παγκόσμια Τράπεζα αποτιμά το κόστος της ανοικοδόμησης της Συρίας στα 216 δισ. δολάρια ΗΠΑ
- Οργή στην Κορσική: Βανδάλισαν και αποκεφάλισαν άγαλμα της Παναγίας, vid
- Κρεμλίνο: Θέλει σοβαρή προετοιμασία η συνάντηση Πούτιν-Τραμπ, θα πάρει χρόνο
- Διασύνδεση αγοράς εργασίας – σχολείων: Μητρώο εθελοντών ψηφιακής διακυβέρνησης στην Κεντρική Μακεδονία
- Παρέμβαση Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
- ΤτΕ: Στα 16,7 δισ. ευρώ τα έσοδα απο τον τουρισμό στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2025
- H ηλικία των επενδυτών αλλάζει την αγορά ακινήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: 1 στους 4 κάτω των 40 ετών