«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για το θέμα αυτό, όμως μόνο στο πλαίσιο του διαύλου (επικοινωνίας) που συμφωνήθηκε από τους προέδρους (Βλαντίμιρ) Πούτιν και (Τζο) Μπάιντεν», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Καμπότζη.
«Υπάρχει ένας ειδικός δίαυλος, ο οποίος έχει συμφωνηθεί από τους προέδρους, και παρά ορισμένες δημόσιες δηλώσεις, αυτός ο δίαυλος παραμένει εντελώς επίκαιρος», συνέχισε.
«Αν οι Αμερικανοί αποφασίσουν να επιδοθούν σε μια δημόσια διπλωματία και να κάνουν ηχηρές δηλώσεις (…), είναι δική τους υπόθεση και δικό τους πρόβλημα», πρόσθεσε ο Λαβρόφ διαβεβαιώνοντας πως η Ουάσινγκτον «δεν καταφέρνει» να εργασθεί «με ηρεμία και επαγγελματικό τρόπο» σε πολλά ζητήματα.
Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασθε χθες, Πέμπτη, την αμερικανίδα σταρ του γυναικείου μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκράινερ σε κάθειρξη εννέα ετών για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, μια βαριά ποινή που ανοίγει το δρόμο για μια ενδεχόμενη ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον.
Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν και ο ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ είχαν τις πρώτες συνομιλίες τους μετά την έναρξη της επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία.
Ο Μπλίνκεν δήλωσε πως πίεσε τον ομόλογό του να δεχθεί την «προσφορά» της Ουάσινγκτον προς τη Μόσχα για να επιτύχει την απελευθέρωση της Γκράινερ και ενός άλλου Αμερικανού που κρατείται στη Ρωσία, του Πολ Γουίλαν, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών για κατασκοπεία.
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η πρόταση είναι να ανταλλαγεί ένας διάσημος ρώσος λαθρέμπορος όπλων που κρατείται στις ΗΠΑ, ο Βίκτορ Μπουτ, με την Μπρίτνεϊ Γκράινερ και τον Πολ Γουίλαν.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άνδρας από τη Φλόριντα σκότωσε τη σύζυγό του και μετά αυτοκτόνησε μετά από καβγά για την τηλεόραση!
- Με πυραύλους από MQ-9 Reaper έγιναν τα πλήγματα εναντίον τζιχαντιστών στη Νιγηρία
- Προδιαγεγραμμένη καύση: Το νέο μοντέλο πρόληψης πυρκαγιών και διαχείρισης καύσιμης ύλης – Πώς θα εφαρμοστεί
- Ρωσία: Χειροπέδες σε πρώην διπλωμάτη με την κατηγορία της προδοσίας, vid
- Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας
- Η πρώην του γαμπρού πήγε στο γάμο…και ποιός είδε την νύφη και δεν τη φοβήθηκε! vid
- Ταϊλάνδη-Καμπότζη: Συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός
- Η «πλατσέντα» είναι η βασίλισσα των γλυκών της γιορταστικής Μυτιλήνης – Οι δύο εκδοχές της
- Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ απευθύνει έκκληση για «αυτοσυγκράτηση» στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη
- Η σπάνια εμφάνιση του Μπάρον Τραμπ δίπλα στους γονείς του, vid









