Βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα στα Ηνωμένα Έθνη και το Ισραήλ, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις.
«Ντροπή σας»! ήταν η αντίδραση του πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ, ο οποίος χαρακτήρισε «όνειδος» το γεγονός ότι η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού ενέκρινε ψήφισμα που ζητά μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να αναφέρεται στο κείμενο η Χαμάς.
«Η σημερινή είναι μια ζοφερή ημέρα για τον ΟΗΕ και την ανθρωπότητα» είπε ο Γκιλάντ Ερντάν, διαβεβαιώνοντας ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί «όλα τα μέσα» που έχει στη διάθεσή του «για να απαλλάξει τον κόσμο από το κακό που αντιπροσωπεύει η Χαμάς» και «να φέρει τους ομήρους πίσω στα σπίτια τους».
«Ο μόνος τρόπος για να καταστραφεί η Χαμάς είναι να την ξεριζώσουμε από τις σήραγγες και την υπόγεια πόλη του τρόμου», πρόσθεσε.
Η αποψινή ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση δείχνει ότι η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας προτιμά να στηρίζει «την υπεράσπιση των ναζιστών τρομοκρατών» αντί για το Ισραήλ, σύμφωνα με τον Ερντάν.
Θυμίζουμε πως η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε την Παρασκευή ένα ψήφισμα που καλεί σε “ανθρωπιστική εκεχειρία” στη Γάζα που θα οδηγήσει σε παύση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και των ηγετών της Χαμάς στη Γάζα.
Ήταν η πρώτη απάντηση του ΟΗΕ στις αιφνιδιαστικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ και στη συνεχιζόμενη στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ και στον όρκο του να εξοντώσει τη Χαμάς.
Το διεθνές σώμα των 193 μελών υιοθέτησε το ψήφισμα με ψήφους 120-14 και 45 αποχές, αφού απέρριψε μια καναδική τροπολογία που υποστηρίχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία καταδίκαζε απερίφραστα τις “τρομοκρατικές επιθέσεις” της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και απαιτούσε την άμεση απελευθέρωση των ομήρων που είχε πάρει η Χαμάς.
απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Διεθνής ημερίδα για τον Αριστοτέλη, την πολιτική, την ηθική φιλοσοφία και την Τεχνητή Νοημοσύνη
- “Φέρτε με πίσω στην Ελλάδα” – Ο λόγος που Γερμανίδα θέλει να επιστρέψει στη χώρα μας! vid
- Oktoberfest 2025 στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης με δωρεάν είσοδο
- Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν Ουκρανούς στο Ιζιούμ
- Προς αλλαγή προπονητή ο Παναθηναϊκός μετά τη νέα «γκέλα»
- Όταν ο Τραμπ είχε πιάσει… επ’ αυτοφώρω βασιλιά χώρας να κοιμάται, video
- Eurobasket: Αυτό δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά το χάλκινο της Εθνικής
- Ιράν: Ο Πεζεσκιάν καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να διαρρήξουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ
- Τάραξαν τον Μεντβέντεφ και προειδοποιεί με «πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας»
- Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Ρουμανία κατήγγειλε μια “πρόκληση” του Κιέβου
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ


ΟΣΕ

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΤΡΕΝΑ

ΣΠΙΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ
