Μιλώντας ενώπιον ενός ακροατηρίου που αποτελούνταν από πολιτικούς ηγέτες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, ο Τραμπ έδωσε στον εαυτό του εύσημα για την απελευθέρωση της αμερικανικής οικονομίας με τη σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών και τη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για τους απλούς εργαζομένους και τις οικογένειές τους.
«Χρόνια οικονομικής στασιμότητας έδωσαν τη θέση τους σε έναν ισχυρό πίδακα οικονομικών ευκαιριών», είπε.
«Η Fed αύξησε τα επιτόκια πολύ γρήγορα και τα μείωσε τόσο αργά», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ επικρίνοντας τις αποφάσεις πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τις ξένες εταιρίες που επένδυσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και είπε πως οι ΗΠΑ είναι σε πολύ καλύτερη οικονομική θέση από ό,τι είχε φανταστεί όταν ανέλαβε καθήκοντα πριν από τρία χρόνια.
«Ο καιρός του σκεπτικισμού έχει παρέλθει», είπε απευθύνοντας πρόσκληση για περισσότερες ξένες επενδύσεις.
«Για κάθε εταιρία που αναζητεί ένα μέρος για να επιτύχει… δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.
Σε μια διάσκεψη όπου το κύριο θέμα είναι το περιβάλλον, ο Τραμπ μίλησε για την οικονομική σημασία του πετρελαίου και του αερίου, καυχώμενος για την άφθονη παραγωγή υδρογονανθράκων στις ΗΠΑ, που είναι «πρώτες στον κόσμο στο αέριο και στο πετρέλαιο», και για την ενεργειακή ανεξαρτησία τους, χωρίς να αναφερθεί ούτε μια φορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εκτίμησε επίσης πως “ο φόβος και η αμφιβολία δεν είναι πια καλοί τρόποι σκέψης”, πλέκοντας το εγκώμιο της τεχνολογικής καινοτομίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε, εξάλλου, τους «προφήτες της δυστυχίας» και «τις προβλέψεις για Αποκάλυψη» κατά την ομιλία του στο Νταβός, την οποία παρακολουθούσε και η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ.
«Πρέπει να απορρίψουμε τους αιώνιους προφήτες της δυστυχίας και τις προβλέψεις τους περί Αποκάλυψης», είπε αφού η Σουηδή έφηβη είχε εκφράσει λίγο νωρίτερα τη λύπη της επειδή «δεν έχει γίνει τίποτα» για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή.
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τρία τρισεκατομμύρια δέντρα.
«Πιστεύω πολύ στο περιβάλλον. Θέλω το πιο καθαρό νερό και τον πιο καθαρό αέρα», είπε.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Πούτιν για τη Σελήνη μετά το 2030
- Είπαν τα κάλαντα στον Ν. Ανδρουλάκη
- Λονδίνο: Στο Μουσείο Ντίκενς αναβιώνει το πνεύμα των Χριστουγέννων της Βικτωριανής Εποχής
- Κι όμως, τα μπάνια… συνεχίζονται στην «εμπλόλεμη» Οδησσό, vid
- Γιατί δεν συμβαίνει στην Ελλάδα αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης;
- Γάλλοι αγρότες πυρπολούν σημαίες της Ε.Ε., vid
- Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από έξι νεαρούς
- Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη 14χρονου δικυκλιστή – Έκανε επικίνδυνους ελιγμούς σε δρόμους της Τούμπας
- Μπλόκα: Σε ποια σημεία δύο αυτοκινητόδρομων της Δυτικής Ελλάδας εκτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων
- Παπαθανάσης: Νέα αύξηση €250 εκατ. του προϋπολογισμού για νέες τουριστικές ΜμΕ
Κύρια Θέματα









