οδηγώντας σε άνοδο τις αποδόσεις των ομολόγων και αυξάνοντας τις προσδοκίες για αυξήσεις επιτοκίων φέτος.
Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI σημείωσε νωρίτερα σήμερα πτώση 0,35%. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχώρησε 1,36% ύστερα από άνοδο στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq υποχώρησαν νωρίτερα κατά 1,53% και του S&P 500 κατά 1,09%. Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 2,57%.
Οι τιμές του πετρελαίου ήταν ενισχυμένες καθώς η αβεβαιότητα για ειρηνευτική συμφωνία στη Μέση Ανατολή και το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ παραμένουν στο επίκεντρο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μπρεντ σημείωσαν νωρίτερα άνοδο κατά 3,47% στα 109,39 δολάρια το βαρέλι.
Οι αυξανόμενοι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό, που τροφοδοτούνται από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου, άσκησαν σήμερα νέες πιέσεις στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων. Οι αποδόσεις του γερμανικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκαν κατά περίπου 6 μονάδες βάσης στο 3,1065%, ενώ οι αποδόσεις των ιαπωνικών τίτλων ανήλθαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε νωρίτερα στο 4,5438%.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo









