Πρώην καγκελάριος Γερμανίας: “Δεν θα ήθελα να ήμουν τώρα στη θέση των υπευθύνων – Η Κριμαία είναι ρωσική”

«Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση των υπευθύνων» — ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας χαρακτήρισε το Nord Stream-2 τη μόνη διέξοδο από την ενεργειακή κρίση

Ο Schroder είπε ότι η Γερμανία στη δύσκολη ενεργειακή κατάσταση που βρίσκεταιμπορεί να σωθεί μόνο με την εκτόξευση του Nord Stream-2, αντί να διαπραγματεύεται προμήθειες με άλλες χώρες, να βασίζεται σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας ή να εξοικονομεί χρήματα, όπως κάνουν τώρα οι γερμανικές αρχές.

Με 2 λειτουργικoύς Nord Stream αγωγούς, ούτε η βιομηχανία ούτε τα νοικοκυριά θα έχουν προβλήματα προμήθειας, είπε ο πολιτικός σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα ABC.

Ο Γκέρχαρντ Σρόντερ χαρακτήρισε επίσης μάταιη την επιθυμία του Ζελένσκι να καταλάβει την Κριμαία. Κατά τη γνώμη του, οι απειλές του Ουκρανού προέδρου να πάρει την Κριμαία είναι κενές. Δεν θα του βγει. Η περιοχή είναι ρωσική, με εξαίρεση τη μειονότητα των Τατάρων, πιστεύει ο πρώην καγκελάριος.

Επιπλέον, ο πολιτικός είπε ότι οι δυτικές χώρες κάνουν ένα σοβαρό λάθος βοηθώντας την Ουκρανία — εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις ΗΠΑ.

(φωτο:pexels)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί