Η τραπεζική κρίση θα μπορούσε να καταπιεί άλλους 50 περιφερειακούς δανειστές στις ΗΠΑ εάν οι αρχές της χώρας δεν λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την επίλυση διαρθρωτικών ζητημάτων, δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Lehman Brothers, Lawrence McDonald, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.
Η κατάρρευση της Lehman Brothers, η οποία προκάλεσε το κραχ των αγορών χρηματοδότησης και δυσκόλεψε τους παγκόσμιους δανειστές να συγκρατήσουν τα δολάρια ΗΠΑ, σηματοδότησε την αρχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008.
Σύμφωνα με τον McDonald, τα τρέχοντα προβλήματα που προκαλούνται στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ είναι πολύ παρόμοια με αυτά που προηγήθηκαν της περιβόητης κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού γίγαντα.
Ο McDonald είπε ότι οι αρχές των ΗΠΑ θα πρέπει να ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό τις εγγυήσεις καταθέσεων σε σύγκριση με τις υπάρχουσες.
(ΦΩΤΟ:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού
- Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα για τις ελληνικές σπουδές ανά τον κόσμο
- Γερμανία: Καμία πτήση από και προς το αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου την Τετάρτη, λόγω απεργίας
- Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές
- Γενικό μπλακ άουτ στην Κούβα – Χωρίς ρεύμα 10 εκατομμύρια άνθρωποι
- Θετικά στον αφθώδη πυρετό δείγματα από μονάδα βοοδειδών στη Λέσβο
- Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατηγορούν το Πακιστάν για φονικό πλήγμα σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά
- Με καρκίνο του μαστού διαγνώστηκε η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Σούζι Γουάιλς
- Υπό αμφισβήτηση η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή;
- Στη Βρετανία αύριο ο Β. Ζελένσκι









