Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνομιλίες με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους είπε ότι αναμένει ο ομόλογός του να επισκεφθεί τη Μόσχα την άνοιξη του 2023.
Τι άλλο δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος:
— Ο εμπορικός κύκλος εργασιών Ρωσίας-Κίνας θα αυξηθεί κατά περίπου 25% στο τέλος του 2022 και η ράβδος των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι πιθανό να επιτευχθεί νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.
— Η Ρωσία και η Κίνα θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα.
— Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Κίνα έχουν αντέξει σε όλες τις δοκιμασίες.
— Εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, η σημασία της εταιρικής σχέσης Ρωσίας-Κίνας ως σταθεροποιητικού παράγοντα αυξάνεται.
— Η Ρωσία έχει γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου αγωγών προς την Κίνα και ο τέταρτος μεγαλύτερος προμηθευτής LNG. Το επόμενο έτος, η Ρωσία σκοπεύει να αυξήσει τις αποστολές φυσικού αερίου στην Κίνα.
«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας και της Κίνας. Ο συντονισμός μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου στη διεθνή σκηνή (στον ΟΗΕ, BRICS, G20, SCO) χρησιμεύει στη διαμόρφωση μιας δίκαιης παγκόσμιας τάξης βασισμένης στη διεθνή νόμος».
pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ακόμα ένα δυστύχημα με νεκρό και τρεις τραυματίες στην Αθήνα
- Προελάσεις σε όλα τα μέτωπα για τους Ρώσους! Τι είπε ο Γκεράσιμοφ
- ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: «Πρέπει να αποτελέσει πολιτικά παρελθόν»
- «Έκοψαν» εκπομπή διεθνιστή παρουσιαστή στις ΗΠΑ μετά από σχόλια για τον Κερκ, video
- Τι είπαν ο Κάρολος με τον Τραμπ;
- Δίχως τέλος το δράμα των Παλαιστίνιων: Άρον άρον εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας
- Ξεκινά «μάχη»! Ο Τραμπ χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» το κίνημα «Antifa»
- Το παραδέχθηκε και Πολωνός Υπουργός: «Πύραυλος F-16, όχι ρωσικό drone, έπληξε σπίτι»
- Ο Σουηδός που χορεύει “Στης Πάργας τον ανήφορο” και απορεί με τα ελληνικά διόδια! vid
- Απίθανος Τζόκοβιτς: Εντυπωσιάστηκε από Ελληνίδα που του μίλησε σέρβικα! vid