Πούτιν και Κιμ… «μαλώνουν» μπροστά στις κάμερες και γίνονται viral! Ιστορική επίσκεψη στη Β. Κορέα, vid

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε πριν από μερικές ώρες για την πρώτη του επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα έπειτα από 24 χρόνια.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν χαιρέτισε προσωπικά και αγκάλιασε τον Πούτιν αφού προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Σουνάν της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ.

Μάλιστα viral έγινε ένα μάλλον…αστείο περιστατικό, καθώς οι δύο ηγέτες «μάλωσαν» για το ποιος θα πρωτομπεί στη λιμουζίνα που ήταν παρκαρισμένη στο αεροδρόμιο.

Το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και σχολιάστηκε εκτενώς.

«Για δεκαετίες, η Ρωσία πολεμά την επιβεβλημένη ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνομιλίες με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Αναφέρομαι στον αγώνα μας ενάντια στην ηγεμονική πολιτική που επιβάλλεται εδώ και δεκαετίες, την ιμπεριαλιστική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Πούτιν.

Σε άλλο σημείο ο Πούτιν έκανε γνωστή την υπογραφή ενός «νέου θεμελιωδούς εγγράφου» που θα αποτελέσει τη βάση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας.

«Πέρυσι, ως αποτέλεσμα της επίσκεψής σας [του Κιμ Γιονγκ Ουν] στη Ρωσία, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο στην οικοδόμηση των διακρατικών μας σχέσεων. Σήμερα ετοιμάστηκε ένα νέο θεμελιώδες έγγραφο, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση των σχέσεών μας μακροπρόθεσμα».

Ρωσία και Β. Κορέα αναμένεται να υπογράψουν και στρατιωτικές συμφωνίες.

Δείτε κι άλλα πλάνα από την υποδοχή Πούτιν στην πρωτεύουσα της Β. Κορέας, σε μία επίσκεψη που η Δύση βλέπει με διάχυτη ανησυχία:

SCR

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί