Πούτιν για την επίθεση στη Μόσχα: «Μας προκαλούν βάσει σχεδίου να απαντήσουμε»

«Θα δούμε τι θα κάνουμε για αυτό».

Δεν φαίνεται να έπιασαν το μήνυμα με τα “ρωσικά μανιτάρια” στα μέσα Μαΐου οι Ουκρανοί και δυτικοί, προκαλώντας όσο δεν πάει τους Ρώσους.

Σε δηλώσεις του σε ρωσικά μέσα πριν από λίγο, ο Πούτιν επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων ότι η Ρωσία είχε επιτεθεί στο αρχηγείο στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας:

«Έχουμε ήδη μιλήσει για τις δυνατότητες χτυπήματος στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Φυσικά σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το αρχηγείο στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας που χτυπήθηκε πριν από δύο-τρεις μέρες.

Σε απάντηση, το καθεστώς του Κιέβου επέλεξε τον δρόμο του εκφοβισμού της Ρωσίας, του εκφοβισμού των Ρώσων πολιτών και των επιθέσεων σε κτίρια κατοικιών. Αυτό είναι, φυσικά, ένα σαφές σημάδι τρομοκρατικής δραστηριότητας.

Γενικά είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να γίνει για να σφραγιστεί η αεράμυνα της πρωτεύουσας και θα το κάνουμε. Αλλά δεν ανησυχώ τόσο για αυτό όσο για προσπάθειες να προκαλέσω μια απάντηση από τη Ρωσία. Προφανώς είναι σχεδιασμένο. Μας προκαλούν να απαντήσουμε με ανάλογες πράξεις. Θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτό».

Πρόκειται για τις πρώτες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου μετά την πρωτοφανή επίθεση με drone από τους Ουκρανούς λίγο έξω από τη Μόσχα.

Ο «Τσαρ Βλαντ» συνέχισε λέγοντας:

«Η περιοχή που ονομάζεται Ουκρανία διοικείται από άτομα που συνδέονται με τη Δύση τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας μία αντι-Ρωσία. Το ΝΑΤΟ εξαπάτησε τη Ρωσία υποσχόμενο να μην επεκταθεί προς τα ανατολικά και προσπάθησε επίσης να εντάξει την Ουκρανία στη Συμμαχία».

(απεμπε-EPA-SPUTNIK photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί