μία ημέρα αφού ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, που συμμετέχει στην κυβέρνηση, ανακοίνωσε την παραίτησή του, έγινε γνωστό από τους διοργανωτές.
Το γραφείο του δεν εξήγησε τους λόγους για την απόφασή του, όμως επεσήμανε ότι ο Κόντε θα παραμείνει στη Ρώμη για να εργαστεί πάνω «σε επείγοντα ζητήματα». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ιταλός πρωθυπουργός θα πρέπει να προετοιμάσει ένα υπουργικό συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για το βράδυ ενώ θα έχει συσκέψεις για επείγουσες υποθέσεις.
Ο κεντροαριστερός κυβερνητικός συνασπισμός της Ιταλίας αποδυναμώθηκε μετά την παραίτηση του Λουίτζι ντι Μάιο από την προεδρία του Κινήματος 5 Αστέρων.
Ο ντι Μάιο, που συμμετέχει στην κυβέρνηση από τότε που το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων κέρδισε το 33% των ψήφων στις εκλογές του 2018, ανακοίνωσε χθες την παραίτηση του έπειτα από μια σειρά αποσκιρτίσεων από το κόμμα. Από το 2018 το κόμμα έχει χάσει περισσότερους από 30 βουλευτές εξαιτίας διαφωνιών για την πολιτική του, περιλαμβανομένης της συμμετοχής του στην κυβέρνηση συνασπισμού με το Δημοκρατικό Κόμμα.
Ο Κόντε δήλωσε ότι λυπάται για την απόφαση του ντι Μάιο, όμως διαβεβαίωσε ότι αυτή «δεν θα έχει επιπτώσεις στην κυβέρνηση», καθώς αναμένεται να παραμείνει στη θέση του υπουργού Εξωτερικών.
Η παραίτηση ντι Μάιο ενέτεινε την πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία ενόψει και των τοπικών εκλογών την Κυριακή στην Εμίλια Ρομάνα, μια περιφέρεια στην οποία το ακροδεξιό κόμμα της Λέγκα ελπίζει να σημειώσει μεγάλη άνοδο.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η 24χρονη Γιαπωνέζα που δάκρυσε παίζοντας Σοπέν σε διεθνή διαγωνισμό πιάνου – Δείτε βίντεο
- Θεσ/νίκη: «Ο δημόσιος χώρος θα προστατευτεί με κάθε κόστος» δήλωσε ο δήμαρχος για τα περιστατικά βανδαλισμών
- Η Γαλλική Ακαδημία βράβευσε την Μιμή Ντενίση: «Όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο, δάκρυσα», vid
- Και τώρα Ρωσία! Ποιό το κλίμα στην Μόσχα για όσα συνέβησαν στην Αίγυπτο και για τα άλλα που έρχονται
- Εξελίξεις στην Eurovision: Ματαιώθηκε η ψηφοφορία του Νοεμβρίου για τη συμμετοχή του Ισραήλ
- Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε κίονας με αρχαίο γλυπτό ανθρώπου 12.000 ετών στην Ανατολία
- Η Ρωσία εκφράζει ανησυχία σχετικά με τις εχθροπραξίες στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν
- Νέα δημοσκόπηση: Τι γίνεται με τα ποσοστά των κομμάτων
- Μέση Ανατολή: Υπέρ της λύσης δύο κρατών είναι ο Σίσι
- Του είπαν ότι σταματάει η τηλεργασία και παραιτήθηκε επιτόπου… Η απίστευτη αντίδραση υπαλλήλου