Περού: Στους 13 οι νεκροί από το τροχαίο στις Άνδεις

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι πέντε είναι σοβαρά τραυματίες έπειτα από το τροχαίο που σημειώθηκε στο Περού το Σάββατο, όταν λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό στις Άνδεις, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το δυστύχημα έγινε το πρωί, όταν λεωφορείο το οποίο μετέφερε περίπου πενήντα επιβάτες από την πόλη Βιλκατσουαμάν των Άνδεων στην πρωτεύουσα Λίμα ανατράπηκε κι έπεσε σε γκρεμό 200 μέτρων στην περιφέρεια Ουανκαβελίκα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

«Έχουμε δεκατρείς νεκρούς και πέντε πολύ σοβαρά τραυματίες μετά το δυστύχημα και την πτώση λεωφορείου σε γκρεμό στον αυτοκινητόδρομο Λος Λιμπερταδόρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αστυνομικός σε τμήμα της περιοχής Ουαϊταρά, στην Ουανκαβελίκα.

Νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Andina είχε μεταδώσει πληροφορίες για «τουλάχιστον δέκα νεκρούς».

Αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν για να ανασύρουν τα θύματα, ανάμεσα στα οποία είναι παιδιά.

«Υπάρχουν διασκορπισμένα πτώματα. Πυροσβέστες και αστυνομικοί διεξάγουν επιχείρηση διάσωσης», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας στην Ουαϊταρά, ο Αλβίνο Ρόχας.

Οι πιο σοβαρά τραυματίες διακομίστηκαν στην πόλη Πίσκο.

Τα τροχαία είναι συχνά στο Περού, κυρίως λόγω της ανάπτυξης υπερβολικής ταχύτητας από οδηγούς και της κακής κατάστασης πολλών δρόμων.

(ΦΩΤΟ:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί