«Η Κίνα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Ράφα», δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου η Μάο Νινγκ εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Ζητάμε από όλες τις πλευρές να προστατεύουν τους αμάχους και τις μη στρατιωτικές υποδομές και καλούμε επίμονα το Ισραήλ να λάβει υπόψη του τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον της Ράφα», πρόσθεσε.
Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα νέες επιθέσεις εναντίον της πόλης αυτής στη νότια Λωρίδα της Γάζας όπου στοιβάζονται δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.
Οι νέοι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν μετά το κύμα διεθνών καταδικών για το ισραηλινό πλήγμα σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή το βράδυ 45 άνθρωποι, ενά άλλοι 249 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για «τραγικό δυστύχημα», ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για τον θάνατο αμάχων.
«Η θέση της Κίνας στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση παραμένει σταθερή και ξεκάθαρη. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε παραβίαση του διεθνούς δικαίου, περιλαμβανομένου του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», υπογράμμισε σήμερα η Μάο.
«Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εργαστεί από κοινού για να ανακόψει και να βάλει τέλος στην ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα», πρόσθεσε.
Η Κίνα διατηρεί καλές σχέσεις με το Ισραήλ, αλλά υποστηρίζει εδώ και δεκαετίες την παλαιστινιακή υπόθεση. Παραδοσιακά τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο κρατών.
απεμπε – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Μόσχα ζητάει εξηγήσεις από το Βελιγράδι για την πώληση όπλων στην Ουκρανία
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου
- Τραμπ για Όρμπαν: «Θα έπρεπε να σέβονται την Ουγγαρία και αυτόν τον ηγέτη»
- Ο υπαινιγμός του Τραμπ έχοντας τον Όρμπαν δίπλα του ακούστηκε μέχρι τις Βρυξέλλες (video)
- Γάζα: Το Αζερμπαϊτζάν δεν σχεδιάζει να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις εάν δεν σταματήσουν οι συγκρούσεις
- Κυβερνητικές πηγές για την αποχώρηση του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά
- Αποχώρησε από την θέση του υφυπουργού ο Ευάγγελος Τουρνάς
- Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Δένδιας για την τεχνητή νοημοσύνη και όχι μόνο
- Η προειδοποίηση του «Δράκου» που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη









