Πάνω από 100 βολές του βορειοκορεατικού πυροβολικού προς τα ύδατα κοντά στα σύνορα με τη Ν. Κορέα

Το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε σήμερα βολές προς τη θαλάσσια «ουδέτερη ζώνη» που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός.

Οι βορειοκορεάτες στρατιωτικοί προχώρησαν ταυτόχρονα στις 14:59 (07:59 ώρα Ελλάδας) σε περίπου 130 βολές πυροβολικού από δύο διαφορετικές θέσεις, η μία στο ανατολικό τμήμα της Θάλασσας της Ιαπωνίας και η άλλη στο δυτικό της Κίτρινης Θάλασσας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων.

Το γενικό επιτελείο χαρακτήρισε αυτές τις βολές «ξεκάθαρη παραβίαση» της στρατιωτικής συμφωνίας που συνήφθη το 2018 ανάμεσα στη Σεούλ και την Πιονγκγιάνγκ. Με τη συμφωνία αυτή έχει εγκαθιδρυθεί μια «ουδέτερη ζώνη» και από τις δύο πλευρές του διακορεατικού θαλάσσιου συνόρου, όπου απαγορεύονται οι ναυτικές ασκήσεις και οι βολές με αληθινά πυρομαχικά ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι ενός επεισοδίου.

Καμιά οβίδα δεν έπεσε στη νοτιοκορεατική πλευρά του συνόρου, διευκρίνισε το γενικό επιτελείο.

Η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες βολές πυροβολικού προς την «ουδέτερη ζώνη», σε μια περίοδο που οι εντάσεις έχουν αυξηθεί στην κορεατική χερσόνησο.

Η Βόρεια Κορέα έχει επίσης προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες σε σειρά ρεκόρ εκτοξεύσεων πυραύλων και η Σεούλ και η Ουάσινγκτον της αποδίδουν την πρόθεση να πραγματοποιήσει προσεχώς μια πυρηνική δοκιμή, η οποία θα ήταν η έβδομη στην ιστορία της και η πρώτη της από το 2017.

Η Πιονγκγιάνγκ που, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν έχει το δικαίωμα να κάνει δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, υποστηρίζει πως οι δοκιμές αυτές αποτελούν απάντηση στα μεγάλης έκτασης στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγονται στην περιοχή από τη Νότια Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.

ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί