Για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ απαιτείται η έγκριση και των 31 μελών της Συμμαχίας. Η Τουρκία είναι η τελευταία που το έπραξε, την Τρίτη, και πλέον το αίτημα της Στοκχόλμης μένει να επικυρωθεί μόνο από την Ουγγαρία.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, που διατηρεί φιλικούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε χθες Τετάρτη ότι θα ζητήσει από τους βουλευτές να εγκρίνουν την ένταξη της Σουηδίας με την πρώτη ευκαιρία.
Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας δεν συνεδριάζει αυτή την περίοδο και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης προκειμένου να επικυρωθεί η προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης –που συστηματικά αντιτίθεται στα συμφέροντα της Ουγγαρίας– θα ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση, αλλά αυτό (το αίτημα) είναι πιθανό να αποτύχει», σχολίασε ο Λάζλο Κόβερ, ιδρυτικό μέλλος του κόμματος Fidesz του πρωθυπουργού Ορμπάν μιλώντας στον ειδησεογραφικό ίστοτοπο index.hu.
«Δεν νιώθω ότι υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη. Επιπλέον δεν πιστεύω ότι πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση», πρόσθεσε.
Στο μεταξύ ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρομ υπενθύμισε στην Ουγγαρία ότι είχε ανακοινώσει πως δεν θα είναι η τελευταία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που θα επικυρώσει το αίτημα της Στοκχόλμης, ανέφερε η εφημερίδα Aftonbladet.
«Υποθέτω ότι η ουγγρική πλευρά έχει επίγνωση των δεσμεύσεων που έχει κάνει προς τον κόσμο: Ότι δεν θα είναι η τελευταία που θα επικρυρώσει (το αίτημα) της Σουηδίας», επεσήμανε ο Μπίλστρομ σύμφωνα με την εφημερίδα.
(απεμπε – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Γκίλφοϊλ: Η συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ «να λάμψει ακόμα πιο φωτεινά την επόμενη χρονιά»
- Σουηδία: Τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Ολλανδία: Συνελήφθη Σύρος που φέρεται να απειλούσε να διαπράξει επίθεση κάπου στην Ευρώπη
- Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά το 2025 με ένα χιουμοριστικό βίντεο που τα έχει όλα!
- Σημαντικές δυνάμεις του πλανήτη καταδίκασαν την προκλητική ενέργεια των Ουκρανών
- Τραγικός θάνατος για 37χρονο στη Βραζιλία: Πνίγηκε σε διαγωνισμό καρπουζοφαγίας μπροστά στη γυναίκα του
- Drone υπερθέαμα για τα “ψαλιδάκια” του Ελ Κααμπί στον ουρανό της Καζαμπλάνκα – Δείτε βίντεο
- Τι αλλάζει στα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης από 1η Ιανουαρίου 2026, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ
- Θρίλερ στις ιταλικές Άλπεις: Τέσσερις τραυματίες και 100 εγκλωβισμένοι λόγω βλάβης στο τελεφερίκ, vid
- Στη φυλακή ο 60χρονος γιος της Ελένης Παπαδοπούλου μετά την απολογία του για την δολοφονία της









