«Οσμή» εμφυλίου στην Τουρκία: «Σχέδιο δολοφονίας Κιλιτσντάρογλου, προσέξτε σήμερα»

Μία ψευδής (;) καταγγελία που όμως φέρνει ένταση...

Οι «τριγμοί» δεν έχουν τέλος στην προεκλογική Τουρκία, όπου το θερμόμετρο έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Μία μόλις μέρα μετά τις καταγγελίες κατά της Ρωσίας, αλλά και το σκάνδαλο με την παραίτηση υποψηφίου προέδρου, νέα «βόμβα» σκάει στην Τουρκία.

Ο λόγος για το καταγγελλόμενο «σχέδιο δολοφονίας» του μεγάλου πολιτικού αντιπάλου του Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η δημόσια καταγγελία-αποκάλυψη έγινε από ένα σίγουρα όχι τυχαίο πρόσωπο, που έδωσε μάλιστα και ονόματα στη φόρα.

Ο διευθυντής ειδήσεων του αντιπολιτευόμενου καναλιού Tele 1 TV, Μερντάν Γιαναρντάγ, έγραψε στα social media ότι σχεδιάζονταν η δολοφονία του Κιλιτσντάρογλου, με ηθικό αυτουργό προφανώς το καθεστώς Ερντογάν.

Μάλιστα ο ίδιος ισχυρίστηκε πως σήμερα, στο μεγάλο προεκλογικό συλλαλητήριο της αντιπολίτευσης, πιθανότατα να πραγματοποιούνταν η απόπειρα!!

«Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να μοιραστούμε -έστω κι αν είναι αργά- ένα σημαντικό γεγονός που θα επηρεάσει βαθιά την πολιτική και κοινωνική ζωή της Τουρκίας. Επειδή εμπιστεύομαι την πηγή μου… Αναφέρεται ότι μπήκε από τη Γεωργία στην Τουρκία μία ομάδα για να δολοφονήσει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Δώστε προσοχή στο σημερινό συλλαλητήριο της Σαμψούντας. Υποστηρίζεται επίσης ότι θα γίνει απόπειρα δολοφονίας σε αυτό το συλλαλητήριο. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την προειδοποίηση.

Όπως είπα, πρόκειται για έναν ισχυρισμό. Δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα».

Είναι φανερό πως τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ στην Τουρκία έχουν σκοπό να δυναμιτίσουν μέχρις εσχάτων το κλίμα, δύο 24ωρα πριν τις κρισιμότερες κάλπες της 20ετίας για την γειτονική χώρα των 80 εκατομμυρίων.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού γράφει ότι ο ίδιος ο δικηγόρος του ατόμου που κατηγορεί δημόσια διέψευσε τις καταγγελίες του.

Εντούτοις αυτό δεν θα αποτρέψει μία ακόμα μεγαλύτερη πόλωση στις τάξεις των κεμαλιστών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

(απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί