Οργή των Ρώσων για τη νατοϊκή παρουσία στις χώρες του Καυκάσου

Οι προσπάθειες επέκτασης της παρουσίας του NATO στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου είναι απίθανο να συμβάλουν στην επίτευξη σταθερότητας,

δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σήμερα σχολιάζοντας επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ στην περιοχή.

Ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού ολοκλήρωσε σήμερα τριήμερη επίσκεψη κατά την οποία είχε συνομιλίες με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, της Γεωργίας και της Αρμενίας.

Σε δηλώσεις που έκανε τηλεφωνικώς σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι “οι απόπειρες του NATO να επεκτείνει την επιρροή και την παρουσία του (στον Νότιο Καύκασο) είναι απίθανο να συμβάλουν στην σταθερότητα”.

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί στενά την επίσκεψη του Στόλτενμπεργκ, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι “οι επαφές αυτού του είδους αποτελούν κυρίαρχο δικαίωμα των κρατών του Καυκάσου”.

Η Γεωργία, στις αποσχισθείσες περιοχές της οποίας Νότια Οσετία και Αμπχαζία στρατοπεδεύουν ρωσικά στρατεύματα, έχει δηλώσει από καιρό την πρόθεσή της να γίνει κάποια στιγμή μέλος του NATO, ενώ το Αζερμπαϊτζάν έχει στενούς δεσμούς με την Τουρκία, χώρα-μέλος του οργανισμού.

Η Αρμενία, η οποία ήταν μέχρι πρόσφατα ο στενότερος σύμμαχος της Ρωσίας στον Νότιο Καύκασο, έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν υποστηρίζει τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία και έχει στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο, προκαλώντας την οργή της Ρωσίας.

Ο Στόλτενμπεργκ εξήρε σήμερα από το Γερεβάν τον φιλοδυτικό πρωθυπουργό της χώρας Νικόλ Πασινιάν για την “αλληλεγγύη” του προς την Ουκρανία.

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί