Ο οικονομολόγος, Jeffrey Sachs, σχολίασε την ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στις αρχές της δεκαετίας του 2000, περιγράφοντας μια σειρά από προκλητικές κινήσεις που έκαναν οι διεθνιστές της Δύσης κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson.
«Το 2002, οι ΗΠΑ αποχώρησαν μονομερώς από τη Συνθήκη κατά των βαλλιστικών πυραύλων», υπενθύμισε ο Sachs.
«Μονομερώς. Αυτός ήταν ένας από τους σταθερούς πυλώνες της σχέσης μας με τη Ρωσία και ήταν ένας από τους σταθεροποιητές της παγκόσμιας πυρηνικής κατάστασης, η οποία είναι απολύτως επικίνδυνη».
«Και οι ΗΠΑ άρχισαν μονομερώς να βάζουν πυραύλους Aegis πρώτα στην Πολωνία και μετά στη Ρουμανία», συνέχισε, σημειώνοντας ότι οι ρωσικές προσπάθειες να συζητήσουν το θέμα αποκρούστηκαν ακόμη και όταν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ προχώρησαν πιο κοντά στη Μόσχα.
«Όταν το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε για άλλη μια φορά το 2004, συμπεριλαμβάνοντας χώρες της Μαύρης Θάλασσας όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, έγινε απολύτως σαφές ότι η συμμαχία είχε σκοπό να περικυκλώσει τη Ρωσία».
Ακόμα και εκείνα τα χρόνια όμως, σύμφωνα με τον Αμερικανό οικονομολόγο, ο Πούτιν ήταν υπέρ μίας στενότερης οικονομικοπολιτικής σχέσης με τα ευρωπαϊκά κράτη, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η αποστολή πάμφθηνου φυσικού αερίου σε όλη την κεντρική, βόρεια και νότια Ευρώπη.
«Εμείς στη Δύση όμως δεν θέλουμε να τα συζητάμε αυτά. Δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε λόγω του ότι δεν θέλουμε τίποτα εκτός από το “απρόκλητο”. Οπότε όλα είναι ψεύτικα, από όσα λέμε. Όλα είναι ψέματα».
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο