Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης ζητεί οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ να αποχωρήσουν από την παράκτια πόλη της Σύρτης και την περιοχή της Τζούφρα ως προϋπόθεση για τη διεξαγωγή συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός, ανακοίνωσε σήμερα η Τουρκία.
Με την τουρκική στρατιωτική υποστήριξη, η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) έχει ανατρέψει την 14μηνη επιχείρηση στην Τρίπολη που διεξάγει ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τη Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μεταδίδει το Reuters.
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε στο CNN Turk ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, τις οποίες η Τουρκία έχει καλέσει να αναλάβουν έναν πιο ενεργό ρόλο στη Λιβύη, δεν είναι πρόθυμες να παίξουν “καθοριστικό ρόλο” στη σύγκρουση.
(φωτο: screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Fake News»: Ο Τραμπ διέψευσε πως έδωσε το πράσινο φως για πυραυλικά χτυπήματα εντός Ρωσίας
- H φρικτή τάση που η 12χρονη κόρη της Κιμ Καρντάσιαν έφερε στο προσκήνιο, vid
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Οκτωβρίου
- Viral ο τουρίστας που ρωτάει τους Έλληνες αν μπορεί να πάρει άμμο από το Πόρτο Ράφτη…
- Το σκηνικό που ντροπιάζει διεθνώς τις ΗΠΑ: Τους διεθνιστές κατηγορεί ο Τραμπ
- Θα σταματήσει το επικίνδυνο «παιχνίδι» του ΝΑΤΟ; Η Ρωσία παρακολουθεί, έτοιμη για παν ενδεχόμενο
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Ημίμετρο, με ημερομηνία λήξης, οι μειώσεις των τιμών στα προϊόντα σούπερ μάρκετ
- ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκαν 39 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η αξία της
- Γ. Παπανδρέου: Η δημοκρατία στηρίζεται στην εμπιστοσύνη – Στην Ελλάδα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς
- Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη η ΝΔ