Οι BRICS της Ρωσίας επιταχύνουν την αποδολαριοποίηση

Αργά αλλά με σταθερά βήματα, το δολάριο παύει να είναι το νο.1 νόμισμα στις συναλλαγές πολλών κρατών.

Η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης (NDB), που έχει συσταθεί στη Βραζιλία από τις χώρες-μέλη της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), θα επεκτείνει το πεδίο των δραστηριοτήτων της για τη χρηματοδότηση περισσότερων προγραμμάτων σε τοπικά νομίσματα προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών όπως δήλωσε χθες, Τετάρτη, η πρόεδρος της τράπεζας Ντίλμα Ρούσεφ.

Η Ρούσεφ εξήγγειλε την αναπτυξιακή πολιτική της τράπεζας στην ομιλία της κατά τη δεύτερη ετήσια συνάντηση των μετόχων της NDB, απαριθμώντας τις επενδυτικές προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια, ενώ τόνισε ότι η τράπεζα είναι αναγκαίο να διευρύνει τις δραστηριότητες της ενδυναμώνοντας το ρόλο της ως μιας πλατφόρμας αναπτυξιακής συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

Υπό το πλαίσιο αυτό, η NDB θα αυξήσει τη συμμετοχή της σε δράσεις συγχρηματοδότησης με άλλους πολυεθνικούς οικονομικούς φορείς, εθνικές αναπτυξιακές τράπεζες, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα, όπως εξήγγειλε η Ρούσεφ.

Η Βραζιλία, η Ρωσία , η Ινδία και η Κίνα σχημάτισαν αρχικά το μπλοκ το 2009, με την Νότια Αφρική να προσχωρεί το 2010. Ο πληθυσμός τους αποτελεί το 42% του συνολικού παγκόσμιου και, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά!

(απεμπε-EPA-Kremlin pool photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί